Maková roláda se švestkami zpět

Těsto:
vejce4 ksmletý mák + na posyp50 gmoučkový cukr120 g
polohrubá mouka100 g
Náplň:
mascarpone500 gsmetana ke šlehání300 mlcukr moučka dle chuti
zralé švestky6 - 8 ks
vejce 4 ks, mletý mák + na posyp 50 g, moučkový cukr 120 g, polohrubá mouka 100 g, mascarpone 500 g, smetana ke šlehání 300 ml, cukr moučka dle chuti, zralé švestky 6 - 8 ks

Příprava

Kombinace švestek a máku je prostě vynikající. Tak proč ne třeba maková roláda se švestkami.

Žloutky vyšleháme s polovinou cukru (60g) do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh. Obě hmoty spojíme, vmícháme prosátou mouku a jemně namletý mák. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 200 stupních asi 12 minut

Připravíme si namočenou a vyždímanou utěrku, pečící papír a cukr krupici. Utěrku rozložíme, na ní položíme stejně velký kus pečícího papíru, který lehce posypeme cukrem.

Upečenou roládu položíme hořejškem na utěrku s papírem. Pečící papír, na kterém se roláda pekla, je teď nahoře. Opatrně ho stáhneme. Roládu srolujeme i s utěrkou. Necháme vychladnout.

Do mísy dáme mascarpone a přilijeme smetanu. Pomalu šleháme. Když se vše spojí, podle chuti přisladíme a zvýšíme otáčky na nejvyšší rychlost. Vyšleháme do tuha.

Švestky vypeckujeme a nakrájíme na drobné kousky.

Vychladlou roládu rozbalíme a potřeme většinou krému (část si necháme na potření povrchu). Posypeme švestkami a srolujeme. Potřeme povrch zbytkem krému a posypeme namletým mákem. Můžeme dozdobit švestkami. Necháme vychladit - nejlépe přes noc.

2018-10-01 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI