Makoví šneci zpět

Ingredience (6 šneků):
změklé máslo40 gcukr krystal1 lžícesůl špetka
skořice1/2 lžičkyvlažné mléko125 mlčerstvé kvasnice12 g
jemná špaldová mouka (nebo hladká)230 g
Maková náplň:
mletý mák dle potřebymléko dle potřebycukr/med dle chuti
Na potření:
žloutek se lžící mléka - vyšlehat1 ksposekané oříšky2 lžíce
změklé máslo 40 g, cukr krystal 1 lžíce, sůl špetka, skořice 1/2 lžičky, vlažné mléko 125 ml, čerstvé kvasnice 12 g, jemná špaldová mouka (nebo hladká) 230 g, mletý mák dle potřeby, mléko dle potřeby, cukr/med dle chuti, žloutek se lžící mléka - vyšlehat 1 ks, posekané oříšky 2 lžíce

Příprava

Nedělní snídaně si zaslouží něco nového, možní i trochu hříšku. Upečeno v noci ze soboty na neděli. 

Vyhněteme těsto a necháme na teplém místě 40 minut kynout. 

Připravíme si náplň. 

Když je těsto vykynuté, vyválejte z něj obdélník o rozměrech asi 20 x 30 cm a rozetřete na něj náplň. 

Těsto přeložte jako dopis, aby na sobě ležely tři vrstvy.

Nakrájejte na proužky as 2 cm široké, krájejte z užšího konce. 

Každý kousek těsta zatočte kolem prstů do podoby uzlu tak, aby konce byly schovány dole. 

Nechejte všechny šneky kynout ještě 20 minut. 

Potřete je vyšlehaným žloutkem a s mlékem a posypte sekanými oříšky. 

Troubu předehřejte na 250 stupňů a naspod trouby dejte malý hrnec s vodou (kvůli páře).

Pečte asi 13 - 15 minut na 180 stupňů, záleží na jejich velikosti. 

Nechte zchladnout na mřížce a lehce pocukrujte. 

Podávejte se sklenicí kefíru nebo s miskou jogurtu či skyru. 

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


2018-02-12 Dezerty

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI