Makovo-jablečno-třešňový koláč zpět

Ingredience:
mletý mák200 gnahrubo nastrouhaná jablka (vymačkat vodu)250 gžloutky4 ks
bílky se špetkou soli4 kstvaroh nebo skyr200 gkypřící prášek do pečiva1 ks
posekané sušené třešně2 lžíce
mletý mák 200 g, nahrubo nastrouhaná jablka (vymačkat vodu) 250 g, žloutky 4 ks, bílky se špetkou soli 4 ks, tvaroh nebo skyr 200 g, kypřící prášek do pečiva 1 ks, posekané sušené třešně 2 lžíce

Příprava

Dnes recept na koláč pro milovníky máku a navíc bez výčitek.

Mák, žloutky, tvaroh a jablka promícháme. Přidáme posekané sušené třešně a kypřící prášek do pečiva. Ke konci vmícháme sníh z bílků se špetkou soli. 

Dáme do vystlané pečícím papírem dortové formy o průměru 20 - 22 cm a pečeme v troubě na 160 - 170°C cca 60 - 65 minut. 

Podáváme s plátky čerstvého jablka.

2019-02-08 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI