Malinové řezy zpět

Piškot:
vejce5 kssůl špetkacukr krupice5 lžic
polohrubá mouka5 lžickakao2 lžíce
Krém:
ricotta250 gsmetana ke šlehání250 mlzakysaná smetana100 g
moučkový cukr100 gželatina v plátcích1 balenímražené maliny1 větší hrnek
malinová marmeláda dle chutikakao v prášku dle chuti
vejce 5 ks, sůl špetka, cukr krupice 5 lžic, polohrubá mouka 5 lžic, kakao 2 lžíce, ricotta 250 g, smetana ke šlehání 250 ml, zakysaná smetana 100 g, moučkový cukr 100 g, želatina v plátcích 1 balení, mražené maliny 1 větší hrnek, malinová marmeláda dle chuti, kakao v prášku dle chuti

Příprava

Málo těsta a lahodná chuť krému spolu s malinami dodá tomuto moučníku punc nevšednosti.

Bílky ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem do bílé pěny. Přidáme mouku, kakao a nakonec vmícháme sníh.

Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem (cca35x25cm) a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10 - 12 minut. Zkoušíme špejlí.

Po upečení opatrně stáhneme pečící papír a necháme vychladnout.

Želatinu připravíme podle návodu.

Smetanu ke šlahání vyšleháme do husta. Přimícháme ricottu, zakysanou smetanu a moučkový cukr. Vmícháme rozpuštěnou želatinu a nakonec rozmražené maliny.

Piškot potřeme slabou vrstvou marmelády a rozetřeme krém.

Necháme ztuhnout v lednici (nejlépe do druhého dne).

Před podáváním posypeme práškovým kakaem.

2019-02-08 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI