Mandlovo-kokosový dortík zpět

Korpus:
jemně mletý kokos75 gmandle150 gmleté kakaové boby nebo kvalitní kakao2 lžíce
rozpuštěné máslo nebo kokosový olej40 - 45 gdomácí vejce2 ksxylitol1 lžíce
Kokosový krém:
polotučný tvaroh ve vaničce500 gjemně mletý kokos100 grozpuštěné máslo50 g
xylitol1 lžíce
Čokoládový potah:
rozpuštěná kvalitní čokoláda70 gjogurt5 lžiček
jemně mletý kokos 75 g, mandle 150 g, mleté kakaové boby nebo kvalitní kakao 2 lžíce, rozpuštěné máslo nebo kokosový olej 40 - 45 g, domácí vejce 2 ks, xylitol 1 lžíce, polotučný tvaroh ve vaničce 500 g, jemně mletý kokos 100 g, rozpuštěné máslo 50 g, xylitol 1 lžíce, rozpuštěná kvalitní čokoláda 70 g, jogurt 5 lžiček

Příprava

Měli jsme chuť na něco dobrého k odpolední kávě, a tak jsem pro vás vytvořila speciální receptík, na moc dobrý dortík, který je bez lepku a bez bílého cukru.

Nejprve si v mixéru rozsekáme mandle na co nejjemnější drť (moučku). Všechny ingredience na korpus promícháme v hmotu, napěchujeme do dortové formy, kterou jsme si vyložili pečícím papírem a vložíme do trouby na 150 stupňů na 20 - 25 minut. Upečený korpus necháme zcela vychladnout.

Přípravu krému začneme tím, že si tvaroh vložíme do pleny/plátna a necháme vykapat. Poté promícháme všechny uvedené suroviny v krém, který je díky kokosu tužší a navrstvíme na vychladlý korpus.

Připravíme si čokoládový potah. Do čokolády opatrně vmícháme po lžičkách jogurt, a pak ihned začneme vrstvit na kokosový krém a uhladíme.

Vše dáme do ledničky na 10 - 24 hodin odležet.

Pak už jen krájíme a podáváme s ovocem a voňavým pressíčkem/čajíčkem.

2017-03-28 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI