Mascarponové koláčky s jablky a citronovou glazurou zpět

Ingredience:
hotové listové těsto1/2 ksmascarpone1 kelímekvejce1 ks
vanilkový cukr1 balenícitronovo-limetková marmeláda6 lžicjablko (oloupané a nakrájené na plátky)4 ks
hotové listové těsto 1/2 ks, mascarpone 1 kelímek, vejce 1 ks, vanilkový cukr 1 balení, citronovo-limetková marmeláda 6 lžic, jablko (oloupané a nakrájené na plátky) 4 ks

Příprava

Vynikající jablečné koláčky s chutí citronu....

Listové těsto si vyválíme do tenka a vyložíme jím po okraj formičky na koláčky.
Poklademe části jablek.
Do mascarpone vsypeme vanilínový cukr a přidáme 3PL marmelády a vejce. Vymícháme do hladka.
Do formiček na jablka naneseme mascarponový krém, uhladíme a poklademe ozdobně zbytkem jablíček. Dáme péci do trouby vyhřáté na 180C cca 45 minut. Nakonec ještě horké potřeme zbylou marmeládou a necháme zchladnout. Nejlépe nechat ztuhnout ještě v lednici.

2014-01-17 Dezerty

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI