Máslové jogurtové šneky zpět

Ingredience na těsto:
špaldová mouka300 gsůl1 špetkadroždí15 g
vlažné mléko60 mlcukr do kvásku1 lžičkaolej30 g
bílý jogurt150 gžloutek do těsta i na potření1 ks
Zdobení / náplň:
rozpuštěné máslo1 lžícerozinky1 hrstkacukr moučka1 lžíce
skořice1 lžička
špaldová mouka 300 g, sůl 1 špetka, droždí 15 g, vlažné mléko 60 ml, cukr do kvásku 1 lžička, olej 30 g, bílý jogurt 150 g, žloutek do těsta i na potření 1 ks, rozpuštěné máslo 1 lžíce, rozinky 1 hrstka, cukr moučka 1 lžíce, skořice 1 lžička

Příprava

Nedělním ránem nám v domě voní skořice a máslo.....prostě vyjímečná snídaně! 

Necháme vzejít kvásek - droždí, mléko, cukr. Pak vypracujeme hladké těsto s kváskem.
Necháme hodinku kynout.
Těsto rozdělíme na 6 bochánků, každý rozválime na obdelník a potřeme máslem.
Jemně zasypeme cukrem a skořicí, rozinkami a zatočíme - rozřízneme a zatočíme jako při ždímání.
Pak zatočíme do šneku a přesuneme na plech s pečícím papírem.
Necháme dokynout dalších 30 min - potřeme vejcem s mlékem a dáme do rozehřáté trouby na 190stupňů.
Pečeme 15-16 min.
Poté necháme vychladnout na mřížce.

Dobrou chuť!
2020-11-12 Dezerty

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlavýživové speciality/diety
Receptzdravá
Složitost receptustřední
Typ receptu
výživové speciality/diety
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI