Ingredience: | |||||
máslové sušenky | 200 g | máslo | 125 g | čokoláda na vaření | 150 g |
Krém: | |||||
mascarpone | 1 kelímek | bílý hustý jogurt | 1 kelímek | vanilínový cukr | 1 balíček |
šťáva z jedné limetky | kůra z limetky | špetka | moučkový cukr | dle chuti | |
větší jahody + na ozdobu | cca 15 ks |
To jsem takhle nedávno narazila na blogerskou výzvu Lidl Food Challenge a už jsem vymýšlela, co bych mohla připravit a co s čím zkombinovat. Úkolem bylo připravit osobitý recept s použitím 3 hlavních surovin, a těmi jsou vyobrazené sušenky, čokoláda na vaření a sezonní ovoce. Takže v současné době mi padly do oka jak jinak než jahody. Nakoupila jsem v Lidlu rovnou i zbytek surovin, kromě jahod, ty jsou vlastnoručně natrhané na zahradě a už jsem to měla vymyšlené, než jsem dojela domů. Není to nic světoborného, ale moc dobrého a žádná velká věda.
Nejprve rozdrtíme sušenky. Můžeme je hodit do mixéru nebo je uzavřít do igelitového sáčky a bušit do nich válečkem. Když je směs rozdrcená, přilijeme rozehřáté máslo. Důkladně promícháme a necháme chvilku odstát, můžeme dát na chvilku do lednice. Hmota by měla při zmáčknutí v dlani držet pohromadě. Hmotu namačkáme na dno i okraje formiček. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a vylijeme s ní dno i strany korpusu. Necháme v lednici ztuhnout.
Jahody rozmačkáme s cukrem, mohou nám tam klidně zůstat kousky, a smícháme s jogurtem, mascarpone a limetkovou šťávou. Podle chuti dosladíme. Tartaletky naplníme krémem a ozdobíme jahodami.
Korpus nenecháme příliš dlouho v lednici, jinak máslo dost ztuhne, je lepší pak plnit už při pokojové teplotě.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI