Medové ořechy s chilli a maldonskou solí zpět

Ingredience:
loupané vlašské ořechy2 hrnkytřtinový cukr1 hrnekpomerančová šťáva1,5 dcl
med2 lžícechilli vločky1 lžičkastrouhaná pomerančová kůra1 lžička
sůl, ideálně maldonská1 lžička
loupané vlašské ořechy 2 hrnky, třtinový cukr 1 hrnek, pomerančová šťáva 1,5 dcl, med 2 lžíce, chilli vločky 1 lžička, strouhaná pomerančová kůra 1 lžička, sůl, ideálně maldonská 1 lžička

Příprava

Ne neusnula jsem na vavřínku, ani jsem nezapomněla cestu do kuchyně, jenom mi nezbývá čas na luxus zvaný vaření. Ale občas se přece jenom něco podaří a já se s Vámi o to musím podělit.

I letos mě vánoční cukroví nechává chladnou jako královnu Elzu, takové přirovnání by nejspíš použila má dcera. Dobré jídlo, víno a posezení s přáteli ale miluji a k tomu prostě malé mlsání patří.

Protože jsem nepekla, zbylo mi v kuchyni velké množství ořechů a já v rychlosti vytvořila tuto lahůdku.

Pomerančovou šťávu smíchejte s cukrem a medem a na mírném plameni vařte přibližně 10 minut. Do karamelové omáčky přimíchejte chilli, sůl, pomerančovou kůru a nakonec vše promíchejte s ořechy.

Troubu rozehřejte na 200 stupňů. Na pech položte pečící papír, na který rozetřete ořechy v omáčce. Pečte přibližně 7 minut.

Ořechy na papíru nechte vychladnout. Vychladlé ořechy nalámejte do misky a nechte se unést vánoční exotikou vůní a chutí.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2016-12-21 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI