Medovníčkové koule zpět

Ingredience:
hladká mouka500 gvejce2 ksjedlá soda2 lžičky
rozpuštěné máslo60 gmed4 lžícemoučkový cukr200 g
Krém:
karamelové kondenzované mléko1 balenímáslo1 ks
hladká mouka 500 g, vejce 2 ks, jedlá soda 2 lžičky, rozpuštěné máslo 60 g, med 4 lžíce, moučkový cukr 200 g, karamelové kondenzované mléko 1 balení, máslo 1 ks

Příprava

Koule...koule...kuličky... I kdybych napekla sebevíc druhů cukroví, tak "koule" u nás nesmí chybět. A tyhle medovníčkové jsou jednoduše famózní...

Těsto vyválíme a vykrájíme z něj nepravidelné beztvaré placky, které pečeme na 180 stupňů cca 10 minut. Po upečení je necháme zchladnout. Zchladlé placky je třeba rozdrtit na jemné drobečky. K drcení placek doporučuji speciální mlýnek na tvrdé pečivo nebo je můžeme nalámat (jako jsem to udělala já) a rozmixujeme je v mixéru. Tento postup Vám velmi usnadní práci. Malé množství drobečků si při mixování nebo mletí odložíme stranou, nejlépe jimi můžeme rovnoměrně vysypat plech (kuličky pak po nich válíme stejně, jako bychom váleli koule na sněhuláka). V míse si smícháme krém a drobky z placek a vypracujeme z nich hmotu, kterou dáme na dvě hodiny do ledničky, aby se nám potom kuličky lépe tvarovaly. Směs vyndáme po dvou hodinách z lednice a už jen tvarujeme kuličky, které obalujeme v drobečcích. Tip ode mě: kdo chce mít drobečky hrubší, pak je lepší placky rozemlít v mlýnku na tvrdé pečivo, pro příští pečení si jej pořídím. Mixér je rozemlel na jemnou mouč. Ale je to spíše jen věc vkusu, jaký chce mít kdo výsledný efekt. 

2015-12-14 Dezerty

Poznámka

Z uvedeného množství připravíte cca 50 kuliček.

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI