Meruňkové provazy zpět

Těsto:
vlažné mléko250 mlcukr4 lžícerozpuštěné máslo2 lžíce
vanilkové aroma pár kapeksůl1/2 lžičkyhladká mouka600 g
sušené droždí1 a 1/2 lžičky
Dále potřebujeme:
sušené meruňky150 gpomerančová šťáva125 mlrozpuštěné máslo2 lžíce
cukr1 lžícerum trochumandlové lupínky dle potřeby
olej trochu
vlažné mléko 250 ml, cukr 4 lžíce, rozpuštěné máslo 2 lžíce, vanilkové aroma pár kapek, sůl 1/2 lžičky, hladká mouka 600 g, sušené droždí 1 a 1/2 lžičky, sušené meruňky 150 g, pomerančová šťáva 125 ml, rozpuštěné máslo 2 lžíce, cukr 1 lžíce, rum trochu, mandlové lupínky dle potřeby, olej trochu

Příprava

Kdo si chce ulehčit práci, připraví si těsto v domácí pekárně....

Suroviny na těsto dáme v uvedeném pořadí do domácí pekárny a zapneme na program TĚSTO.
Mezitím vymačkáme šťávu z pomerančů a pokrájíme meruňky. Dáme do kastrůlku a zvolna vaříme, dokud meruňky nenasáknou všechnu šťávu. Necháme vychladnout.
Po ukončení programu těsto vyklopíme na moukou vysypaný vál. Ještě prohněteme a přidáme meruňky. Dále těsto propracováváme. Trochu může lepit - posypáváme moukou. Když jsou meruňky vpravené do těsta, rozdělíme jej na 8 dílů. Z každého vyválíme válečky asi 30-35 cm dlouhé. Váleček v polovině ohneme a zakroutíme. Špičky zmáčkneme k sobě. Dáme na plech (jen 4 ks a dále od sebe), přikryjeme olejem potřenou fólií a necháme kynout. Rozehřejeme troubu na 220°C. 
Mezitím rozpustíme máslo, promícháme s cukrem a rumem.
Sundáme fólii a pečeme asi 10 minut. Vyndáme z trouby a potřeme máslem s cukrem a rumem. Posypeme mandlovými lupínky a dáme zpět do trouby. Asi na 5 - 10 minut. Kdo má rád sladké může posypat moučkovým cukrem

2014-01-29 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI