Ingredience: | |||||
bílky | 4 ks | moučkový cukr | 210 g | kukuřičný škrob | 15 g |
bílý vinný ocet | 2 lžičky | vanilkový extrakt | kapka | sůl | špetka |
Na ozdobu: | |||||
citronový krém (Lemon curd) | dle chuti | smetana ke šlehání | 2 kelímky | čerstvé ovoce (borůvky, maliny) | dle chuti |
máta | dle chuti |
Ve třetím díle Letního vaření s Barčou a Romčou pro Fagor jsem si pro vás připravila letní dezert Mini Pavlova. Jako ozdobu můžete použít cokoli vás napadne. Já jsem pro tentokrát zvolila můj oblíbený citronový krém – Lemon Curd, domácí šlehačku a čerstvé ovoce.
1) Na pečící papír si nakreslete 10 koleček o velikosti zhruba 8 cm (mezi kolečky nechte větší rozestupy).
2) Předehřejte si troubu na 150 stupňů.
3) Bílky dejte do mísy, přidejte špetku soli a vyšlehejte do hustého sněhu. Během šlehání přidávejte postupně prosátý moučkový cukr. Ke konci přidejte vanilkový extrakt, škrob a vinný ocet.
4) Na nakreslená kolečka vytvořte rovnoměrně sněhové hromádky. Uprostřed nich udělejte mírné důlky.
5) V momentě, kdy do trouby dáte plechy, snižte teplotu na 120 stupňů. Během pečení neotvírejte troubu.
6) Sníh v troubě sušte 50-60 minut. Pavlova by měla být na povrchu křupavá, ale neměla by zhnědnout.
7) Po uplynutí doby vypněte troubu a nechte je uvnitř vychladnout.
8) Mezitím si ušlehejte šlehačku.
9) Mini Pavlovu ozdobte lžičkou lemon curd, lžící šlehačky, ovocem a mátou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI