Mini Pavlova s citronovým krémem a ovocem zpět

Ingredience:
bílky4 ksmoučkový cukr210 gkukuřičný škrob15 g
bílý vinný ocet2 lžičkyvanilkový extrakt kapkasůl špetka
Na ozdobu:
citronový krém (Lemon curd) dle chutismetana ke šlehání2 kelímkyčerstvé ovoce (borůvky, maliny) dle chuti
máta dle chuti
bílky 4 ks, moučkový cukr 210 g, kukuřičný škrob 15 g, bílý vinný ocet 2 lžičky, vanilkový extrakt kapka, sůl špetka, citronový krém (Lemon curd) dle chuti, smetana ke šlehání 2 kelímky, čerstvé ovoce (borůvky, maliny) dle chuti, máta dle chuti

Příprava

Ve třetím díle Letního vaření s Barčou a Romčou pro Fagor jsem si pro vás připravila letní dezert Mini Pavlova. Jako ozdobu můžete použít cokoli vás napadne. Já jsem pro tentokrát zvolila můj oblíbený citronový krém – Lemon Curd, domácí šlehačku a čerstvé ovoce.

1) Na pečící papír si nakreslete 10 koleček o velikosti zhruba 8 cm (mezi kolečky nechte větší rozestupy).

2) Předehřejte si troubu na 150 stupňů.

3) Bílky dejte do mísy, přidejte špetku soli a vyšlehejte do hustého sněhu. Během šlehání přidávejte postupně prosátý moučkový cukr. Ke konci přidejte vanilkový extrakt, škrob a vinný ocet.

4) Na nakreslená kolečka vytvořte rovnoměrně sněhové hromádky. Uprostřed nich udělejte mírné důlky.

5) V momentě, kdy do trouby dáte plechy, snižte teplotu na 120 stupňů. Během pečení neotvírejte troubu.

6) Sníh v troubě sušte 50-60 minut. Pavlova by měla být na povrchu křupavá, ale neměla by zhnědnout.

7) Po uplynutí doby vypněte troubu a nechte je uvnitř vychladnout.

8) Mezitím si ušlehejte šlehačku.

9) Mini Pavlovu ozdobte lžičkou lemon curd, lžící šlehačky, ovocem a mátou.

2016-08-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI