Mokrý koláč s tvarohem a drobenkou zpět

Drobenka:
máslo100 gpolohrubá mouka250 gcukr100 g
prášek do pečiva1 lžička
Tvarohový krém:
měkký tvaroh250 gvejce1 ksmléko2 dcl
cukr dle chutičerstvé ovoce (jahody, maliny, borůvky, rybíz...) dle chuti
máslo 100 g, polohrubá mouka 250 g, cukr 100 g, prášek do pečiva 1 lžička, měkký tvaroh 250 g, vejce 1 ks, mléko 2 dcl, cukr dle chuti, čerstvé ovoce (jahody, maliny, borůvky, rybíz...) dle chuti

Příprava

Jak jste si už mohli všimnout, sladkosti a koláče nejsou úplně můj šálek kávy. Když jsem byla naposled s kamarádkou na večeři, tak jsem si jako dezert objednala další porci Roastbeefu. Naopak můj drahý otec ke své odpolední kávě koláček potřebuje. No a protože momentálně funguje jako chůva, musím mu tuto službu nějak oplatit. 

Tento koláč je rychlý, snadný a opravdu dobrý. No a vzhledem k množství ovoce na zahradě ho rozhodně nedělám naposledy.

Ze studeného másla, cukru, mouky a prášku do pečiva udělejte drobenku. Jde to pochopitelně rukama, ale můžete použít i mixer a to pak trvá opravdu 3 minuty.

Ušlehejte tvaroh s vejcem a mlékem a oslaďte dle chuti. 

Na dno dortové formy, nebo remosky nasypejte 2/3 hotové drobenky a lehce umačkejte. Na drobenku nalijte tvarohový krém. Na krém naskládejte ovoce a posypejte zbytkem drobenky. 

Koláč pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 40 minut. Stejně dobře jde koláč péct i v remosce. Pokud se vám bude koláč připalovat, tak ho přikryjte alobalem. 

Podávejte vychlazený.

2015-07-13 Dezerty

Poznámka

Uvedené suroviny jsou na koláč o průměru cca 27 cm.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI