Ingredience: | |||||
celá vejce | 5 ks | moučkový cukr | 2 malé hrnky (po 200ml) | polohrubá mouka | 3 větší hrnky (po 320ml) |
olej | 1 malý hrnek | perlivá voda | 1 větší hrnek | prášek do pečiva | 1 ks |
Krém: | |||||
moučkový cukr | 100 g | máslo | 200 g | vanilkový pudink | 1 ks |
mléko | 450 ml | cukr | 1 lžíc | ||
Na posypání: | |||||
strouhaný kokos | 100 g | moučkový cukr | 100 g |
Kdysi jsme byli s rodiči u známých v NDR a dostali jsme tento moučník. Úplně jsem si ho zamilovala a tak jsme dostali na papírku v němčině tento recept. Od té doby ho moje mami dělala už mockrát. A vždycky si na tu návštěvu u paní Ruth vzpomenu.
Celá vejce a cukr vyšlehejte do pěny. Za stálého míchání postupně přidávejte mouku s práškem do pečiva, olej a perlivou vodu. Těsto vlijte na vyšší, máslem vymazaný a moukou vysypaný, plech. Pečte v troubě rozpálené na 170°C dorůžova. Zkuste špejlí.
Na krém nejprve uvařte dohusta v mléce pudink s jednou lžící cukru. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Našlehejte cukr s povoleným máslem a po lžících vmíchávejte pudink. Krém naneste rovnoměrně na vychladlý korpus.
Na pánev vsypte kokos s cukrem. Při mírné teplotě, za stálého míchání, upražte do světle hnědé barvy a rychle odstavte ze zdroje tepla. Po vychladnutí kokosem posypte celý povrch moučníku. Nechte důkladně vychladit.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI