Mramorovaná bábovka s tvarohem zpět

Ingredience:
tučný tvaroh ve vaničce250 gmáslo, změklé + na vymazání formy200 gpískový cukr200 g
vejce (bílky a žloutky zvlášť)4 ksmouka (150g hladké a 150g polohrubé)300 gvanilkový cukr1 sáček
prášek do pečiva1 sáčekkakao3 - 4 lžícerum2 - 3 lžíce
hrubá mouka na vysypání formy
tučný tvaroh ve vaničce 250 g, máslo, změklé + na vymazání formy 200 g, pískový cukr 200 g, vejce (bílky a žloutky zvlášť) 4 ks, mouka (150g hladké a 150g polohrubé) 300 g, vanilkový cukr 1 sáček, prášek do pečiva 1 sáček, kakao 3 - 4 lžíce, rum 2 - 3 lžíce, hrubá mouka na vysypání formy

Příprava

Tvarohové bábovky na všechny možné způsoby to je moje. Miluji, že nejsou suché, ale vláčné a jemné zároveň. Dnes Vám zde aktualizuji můj nejoblíbenější recept a to na mramorovou bábovku s tvarohem a rumem.

Nejprve si vyšleháme z bílků krásně tuhý sníh a troubu předehřejeme na 170°C. Poté si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou bábovkovou formu.

Žloutky vyšleháme s cukrem, poté přidáme rum, vanilkový cukr a máslo. Opět vyšleháme a nyní je čas přidat tvaroh. Dobře spojíme. Obě mouky spojíme dohromady a vsypeme do nich kypřící prášek. Vše nasypeme k tvarohové směsi a dobře promícháme. Nyní opatrněji "vpracujeme" tuhý sníh.

Část těsta dáme bokem a smícháme s kakaem, můžeme přidat i pár lžic mléka, aby kakaová část nebyla tak tuhá.

Nyní už jen podle chuti vrstvíme kakaovou a světlou část. Dáme péct do trouby, dokud nevyjde špejle z těsta čistá, trvá to poměrně dlouho, cca 45 - 50 minut.

Necháme dobře vychladnout a podáváme pocukrovanou moučkovým cukrem nebo politou čokoládou.

Dobrou chuť

2017-11-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI