Mrkvičkový řez s tvarohem zpět

Křehké těsto:
špaldová hladká mouka400 gpolohrubá mouka100 ghrubá mouka100 g
jedlá soda2 lžičkycitron - kůra z něj1/2 kscukr100 g
žloutky2 ksvychlazené a hrubě nastrouhané máslo250 gjemně strouhaná mrkvička250 g
Náplň:
tvaroh500 gcukr20 gcitron - kůra z něj1/2 ks
žloutky2 ksvanilka dle chutibílky vyšlehané do sněhu4 ks
špaldová hladká mouka 400 g, polohrubá mouka 100 g, hrubá mouka 100 g, jedlá soda 2 lžičky, citron - kůra z něj 1/2 ks, cukr 100 g, žloutky 2 ks, vychlazené a hrubě nastrouhané máslo 250 g, jemně strouhaná mrkvička 250 g, tvaroh 500 g, cukr 20 g, citron - kůra z něj 1/2 ks, žloutky 2 ks, vanilka dle chuti, bílky vyšlehané do sněhu 4 ks

Příprava

Tohle je ten typ moučníku, na který budete rozdávat recepty každému, kdo ochutná. Křehké, vláčné řezy netradičně z mrkvičky, doplněné jemnou tvarohovou náplní, lahodí nejen oku, ale také mlsným jazýčkům. Tak směle do něj!

Na válu zpracujeme všechny suroviny v homogenní, pevné těsto. Na 2 pláty pečícího papíru si vyznačíme okraje plechu.

Těsto rozdělíme na 2 stejně velké kusy a rozválíme přímo na papíře podle vyznačeného plechu. Z ořezků můžeme vykrájet ozdoby nahoru na koláč. Jeden z vyválených plátů položíme na plech.

Rozehřejeme troubu na 175°C. V míse vyšleháme sníh z bílků, v jiné vymícháme zbylé suroviny na náplň a jako poslední do náplně ručně vmícháme sníh. Náplň rozetřeme na těsto, pomocí pečícího papíru přeneseme druhý plát těsta na náplň (a případně poklademe vykrájenými ozdobami z ořezků těsta).

Šup do trouby a péct do zlatova. Nafoukne se, po vytažení z trouby zase splaskne. Chutná výborně i druhý den, kdy zavlhne od tvarohu a zjemní.

2017-08-08 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI