Nepečený cheesecake z lučiny s malinami zpět

Ingredience:
máslové sušenky Club2 balenímáslo100 glučina500 g
smetana na šlehání1 kelímekvanilkový lusk1 kscukr moučka100 g
maliny na ozdobení
máslové sušenky Club 2 balení, máslo 100 g, lučina 500 g, smetana na šlehání 1 kelímek, vanilkový lusk 1 ks, cukr moučka 100 g, maliny na ozdobení

Příprava

Do tohoto koláče jsem se pustila zejména proto, že mi má úžasná sousedka donesla kilový kyblík lučiny, který sehnala za směšnou cenu. Jediný problém byl, že za pár dnů měla končit spotřeba a tak bylo nutné jej rychle zpracovat. Myslím si, že tato úprava je mnohem lepší než si lučinu mazat 5x denně na chleba.

Nejprve si necháme rozpustit máslo v kastrůlku. Následně si dáme do sáčku sušenky a pomocí válečku je nadrtíme na drobky, které si dáme do misky a zalijeme rozpuštěným máslem. Mačkáme, dokud se nám hmota nezačne spojovat. Nemusíte se děsit, že bude směs stále drobivá, v lednici hezky ztuhne. Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem, na který následně vysypeme základ korpusu. Pomocí lžíce směs mačkáme tak, aby nám vznikl pevný podklad, a dáme do lednice. Následuje příprava krému. Do misky si dáme lučinu, zrníčka vanilkového lusku a cukr a vyšleháme krém. Následně vyšleháme šlehačku, kterou poté promícháme s krémem z lučiny. Nyní už nezbývá než navrstvit krém na sušenkový korpus. Krém hezky uhladíme, dáme vychladit do lednice a máme hotovo. Před podáváním můžeme dozdobit malinami nebo jakýmkoliv jiným ovocem dle chuti.

2016-07-19 Dezerty

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu albert.cz.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI