Opilý čoko-chlebík zpět

Ingredience:
polohrubá mouka210 gholandské kakao2 lžíceprášek do pečiva1 lžíce
hořká čokoláda1 tabulka (100 g)máslo (změklé)125 gcukr krupice100 g
celá vejce2 ksvlažné mléko125 mlalkohol - třešňovice nebo višňovice (rum)1 lžíce
posekané rozinky nebo sušené brusinky, višně1 velká hrst
polohrubá mouka 210 g, holandské kakao 2 lžíce, prášek do pečiva 1 lžíce, hořká čokoláda 1 tabulka (100 g), máslo (změklé) 125 g, cukr krupice 100 g, celá vejce 2 ks, vlažné mléko 125 ml, alkohol - třešňovice nebo višňovice (rum) 1 lžíce, posekané rozinky nebo sušené brusinky, višně 1 velká hrst

Příprava

Velice chutný moučník plný čokolády s rozinkami ovoněný a vychucený kapkou alkoholu. Můžete přidat například třešňovici, višnoviči či postačí i obyčejný rum.

Mouku prosejeme s kakaem a práškem do pečiva.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, postupně do něj zašleháme vejce jedno po druhém. Ručně nebo na nejmenších obrátkách na robotu zamícháme do těsta rozpuštěnou čokoládu a následně prosetou mouku, mléko a alkohol (na střídačku po lžících).
Formu vysteleme pečícím papírem. Do formy nalijeme polovinu těsta, na ně poklademe polovinu rozinek (brusinek nebo višní), ty přikryjeme druhou polovinou těsta, na kterou opět poklademe zbylou část sušeného ovoce (jemně do těsta zatlačíme).
Pečeme 30 až 40 minut v troubě vyhřáté na 170°C. Zda je chlebík upečen - vyzkoušíme zapíchnutím špejle. Chlebík  vyklopíme na rošt a necháme ji vychladnout. Pak polijeme čokoládovou polevou (hořká čokoláda, trocha smetany) a necháme ztuhnout.

2015-03-12 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI