Ořechové řezy s ricottou zpět

Těsto:
polohrubá mouka100 ghořká čokoláda200 gmáslo150 g
moučkový cukr200 gvejce3 kskakao40 g
šťáva z vymačkaných mandarinek100 mlvlašské ořechy200 gprášek do pečiva1 lžička
Ricottová poleva:
ricotta250 gmoučkový cukr100 gvanilkový Pribináček160 g
želatina2 plátkycitronová šťáva2 lžičky
Na dokončení:
meruňková marmeláda dle potřebyměsíčky mandarinek dle potřeby
polohrubá mouka 100 g, hořká čokoláda 200 g, máslo 150 g, moučkový cukr 200 g, vejce 3 ks, kakao 40 g, šťáva z vymačkaných mandarinek 100 ml, vlašské ořechy 200 g, prášek do pečiva 1 lžička, ricotta 250 g, moučkový cukr 100 g, vanilkový Pribináček 160 g, želatina 2 plátky, citronová šťáva 2 lžičky, meruňková marmeláda dle potřeby, měsíčky mandarinek dle potřeby

Příprava

Citronová poleva dodá řezům ten správný říz....

Ořechy nasekáme nahrubo. Čokoládu nastrouháme. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem a se změklým máslem. Přidáme nastrouhanou čokoládu, prosáté kakao, polohrubou mouku s kypřícím práškem, vlašské ořechy a přilijeme šťávu z mandarinek. Promícháme. 
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Překlápěním ho vpravíme do těsta. Těsto dáme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech (30x24 cm) a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C asi na 30 - 40 minut. Zkoušíme špejlí.
Po upečení necháme vychladnout.
Vychladlý korpus potřeme marmeládou.
Na ricottovou polevu si utřeme dohladka ricottu s pribináčkem a cukrem. Přidáme citronovou šťávu a podle návodu nabobtnalou želatinu. Promícháme a nalijeme na korpus potřený marmeládou. Necháme ztuhnout. 
Krájíme na kostky a dozdobíme měsíčky mandarinek.

2014-01-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI