Ořechové řezy se šmakounem, kešu ořechy, kakaovým máslem a čokoládou zpět

Korpus:
bílek2 ksnamletý třtinový cukr40 gvlašské ořechy30 g
pohanková mouka10 grýžová mouka polohrubá10 g
Náplň:
kešu ořechy pražené nesolené60 gkakaové máslo30 gpřírodní šmakooun50 g
rýžová smetana Soyatoo5 - 6 lžic
Poleva:
Vivani čokoláda na vaření 70% kakaa, vegan dle potřebyProvamel rýžovokokosové mléko pár lžicvlašské ořechy na ozdobení
bílek 2 ks, namletý třtinový cukr 40 g, vlašské ořechy 30 g, pohanková mouka 10 g, rýžová mouka polohrubá 10 g, kešu ořechy pražené nesolené 60 g, kakaové máslo 30 g, přírodní šmakooun 50 g, rýžová smetana Soyatoo 5 - 6 lžic, Vivani čokoláda na vaření 70% kakaa, vegan dle potřeby, Provamel rýžovokokosové mléko pár lžic, vlašské ořechy na ozdobení

Příprava

Z přípravy polévky mi zbyly bílky a já začala přemýšlet, jak je zužitkuji. Projela jsem pár receptů a zaujal mě recept na štafetky. Použila jsem z původního receptu korpus a náplň už byla předem jasná. Šmakounek u nás prostě frčí a v krému je prostě dokonalý.
Lituji jen jednoho, že jsem nepřipravila alespoň z dvojí dávky, protože tohle je taková dobrota, že náš malý šmakounek běhal pořád k lednici a křičel dort, mami dort, další. Takže na maminku toho už moc nezbylo, ale pár kousků jsem si uhájila pro sebe i tatínka, kterému také moc chutnalo.

Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, pouze již vmícháme namleté vlašské ořechy a mouku. Nalijeme na plech, který jsme si předem vystlali pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme do předem vyhřáté trouby, pečeme na 200°C přibližně 7 minut. Po upečení korpus opatrně obrátíme a sundáme pečící papír, ořízneme a necháme vychladnout. Korpus je velmi křehký, pomohla jsem si nožem.

Mezitím si připravíme náplň. Do rozemletých kešu ořechů přidáme rozpuštěné kakaové máslo, které si rozpustíme ve vodní lázni. Do zchladlé směsi kešu ořechů s kakaovým máslem přidáme vyšlehanou smetanu Soyatoo, přibližně 5-6 lžic, záleží na konzistenci, aby se nám krém dobře roztíral a zároveň netekl, ale nemusíme se bát, kakaové máslo chladnutím tuhne.

Když je korpus vychladlý, rozdělíme si jej na 8 stejných dílů, které na sebe následně vrstvíme a spojíme krémem. Je na vás z kolika vrstev si jej připravíte, já dělala po třech a některé po čtyřech. Následně vložíme do lednice vychladit. Po vychlazení rozkrájíme na kostičky, které polijeme čokoládou a ozdobíme vlašskými ořechy.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2016-04-25 Dezerty

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu chezlucie.cz. Korpus se nesmí vysušit, jinak bude praskat. Čokoládu jsem rozpustila ve vodní lázni a přidala pár lžic rostlinného mléka. Doporučuji připravit z dvojí dávky, následné prořezávání nebude tolik pracné a hlavně je to strašná dobrota. Místo třtinového cukru můžete použít klasický moučkový cukr či jiné sladidlo. S třtinovým cukrem trvá našlehání déle. Stejně tak mouka, může být použita klasická pšeničná mouka či špaldová. Rostlinnou smetanu můžete nahradit klasickou.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI