Ořechové rohlíčky zpět

Ingredience:
celozrnná pšeničná mouka400 gagávový sirup100 gzměklé máslo200 g
namleté ořechy100 gžloutky2 ksvanilkový extrakt dle chuti
rýžová mouka na posypání
celozrnná pšeničná mouka 400 g, agávový sirup 100 g, změklé máslo 200 g, namleté ořechy 100 g, žloutky 2 ks, vanilkový extrakt dle chuti, rýžová mouka na posypání

Příprava

Letos mám nějakou chuť dělat trochu víc to klasické cukroví. V mém podání ale vždy s celozrnnou pšeničnou nebo špaldovou moukou, bez bílého cukru a s kvalitním tukem (máslo/ghí/kokosový olej). Takové mám zásady. Když jsem viděla v obchodě Heru za 12,90, naskočila mi husí kůže! Co to je asi za tuk, když dostanete čtvrt kila za cenu pěti rohlíků. No nic to jenom tak na zamyšlení, já mám Heru, Ramu apod. za plasty (nadsázka, anebo ne?).

Ze surovin vypracujeme hladké vláčné těsto. Pokud se příliš lepí a trhá, dáme na chvilku zatáhnout do lednice. Vyválíme rohlíčky nebo naplníme formičky jako já. Mně totiž nejdou ručně vytvarovat tak, aby byly pěkné a nerozpadly se a pečeme podle velikosti 10 - 20 minut při 175°C. Vyklápějí se úplně samy, ještě horké a vůbec se nelámou! Zasypávám rýžovou moukou.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-12-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI