Ořechoví šneci zpět

Těsto:
plnotučné mléko nebo smetana230 mlolej50 mlsušené kvasnice1 lžička
cukr30 ghladká mouka (špaldová)250 g + 50 gsůl1/4 lžičky
prášek do pečiva1/4 lžičkyjedlá soda1/4 balíčku
Náplň:
máslo100 gsekané vlašské ořechy30 gtřtinový cukr60 g
rum1 lžíceskořice1 lžička
Poleva:
máslo2 lžícekysaná smetana100 gmoučkový cukr200 g
rum1 lžíce
plnotučné mléko nebo smetana 230 ml, olej 50 ml, sušené kvasnice 1 lžička, cukr 30 g, hladká mouka (špaldová) 250 g + 50 g, sůl 1/4 lžičky, prášek do pečiva 1/4 lžičky, jedlá soda 1/4 balíčku, máslo 100 g, sekané vlašské ořechy 30 g, třtinový cukr 60 g, rum 1 lžíce, skořice 1 lžička, máslo 2 lžíce, kysaná smetana 100 g, moučkový cukr 200 g, rum 1 lžíce

Příprava

Už dlouho mě na ně honila mlsná. Navíc se mi doma přemnožily vlašské ořechy, čímž chci veřejně poděkovat všem pacientům mého muže. Nedělní dopoledne jsem tedy věnovala výrobě této neuvěřitelně dobré kalorické bomby. Má potřeba sladkého byla ukojena hned prvním šnekem a pak už jsem jenom přemýšlela, s kým se o ně podělím. Každopádně dámy, pokud chcete oslnit tchýni, nebo omotat si svého cukru chtivého muže kolem prstu vrhněte se do jejich výroby. Ačkoliv je v receptu spoustu ingrediencí, tak samotná příprava až tak složitá není a efekt je opravdu ohromující.

Ve vlažném mléce s cukrem rozmíchejte sušené kvasnice a přiveďte kvásek k životu. Do mísy dejte 250 g mouky, přidejte mléko s kvasnicemi a vlažný olej. Vypracujte hladké, i když poněkud řídké, těsto. Těsto nechte cca hodinu kynout v teple přikryté utěrkou. 
Mezitím si připravte náplň, Rozpuštěné máslo a rum smíchejte se skořicí, ořechy a cukrem.
Po hodině kynutí smíchejte zbývajících 50 g mouky se solí, sodou a práškem do pečiva a zapracujte do těsta. S takto připraveným těstem můžete hned pracovat. 
Na pomoučeném válu vyválejte plát o rozměrech 25x35 cm, který by měl být přibližně 1 cm tlustý. Plát potřete ořechovou náplní a nařežte na přibližně 2 cm tlustá kolečka - šneky. Do dortové formy vyložené pečícím papírem nebo do pekáče naskládejte šneky řezem dolů tak aby mezi nimi zůstávaly přibližně 1 až 2 cm mezery. Pečte ve troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 15 minut, aby bylo těsto pěkně zlaté. 
Mezitím si připravte polevu. Rozpuštěné máslo smíchejte s rumem a kysanou smetanou. Do této směsi přesejte moučkový cukr. 
Upečený koláč nechte ve formě a ještě horký zalijte polevou. Po vychlazení můžete podávat. Jednotliví šneci jdou krásně oddělovat. Přeji vám dokonalý chuťový zážitek.

2016-03-10 Dezerty

Autor:

Počet porcí
15
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI