Ořechovník zpět

Těsto:
droždí20 gtřtinový cukr (rozmixujeme na prášek)50 gobilné mléko200 ml
celozrnná mouka400 gvejce2 ksmáslo80 g
Náplň:
vlašské ořechy500 gtřtinový cukr50 grozinky100 g
obilné mléko200 mlskořice dle chuti
droždí 20 g, třtinový cukr (rozmixujeme na prášek) 50 g, obilné mléko 200 ml, celozrnná mouka 400 g, vejce 2 ks, máslo 80 g, vlašské ořechy 500 g, třtinový cukr 50 g, rozinky 100 g, obilné mléko 200 ml, skořice dle chuti

Příprava

Na řezu vypadá krásně, ale není to vůbec nic složitého. Nejtěžší je asi nalouskat tu hromadu vlašáků (smích).

Připravíme si kvásek a ze surovin na těsto vypracujeme bochník. Necháme kynout hodinu. Ořechy na náplň nasekáme (jemněji než já, protože se to pak víc sype), smícháme s cukrem, skořicí a zalijeme horkým mlékem. Necháme zchladnout. Těsto po vykynutí rozdělíme na 3 stejné díly, rozválíme je do placek a do každé dáme třetinu ořechové náplně. Zavineme a do formy na chlebíček (vymazané nebo s papírem) naskládáme na sebe 3 malé záviny (dva dolů a jeden navrch). Pečeme asi 45 minut při 180°C.

2017-03-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI