Ovocné minidortíky zpět

Korpus:
vejce2 kscukr krupice2 lžícepolohrubá mouka2 lžíce
kakao2 lžíceolej2 lžícemléko2 lžíce
kypřící prášek1 lžička
Náplň:
smetana600 mlslazené kondenzované mléko200 gželatina8 plátků
mango1 ksjahody250 gmalinový džem na potření korpusu
jahody a máta na dozdobení
vejce 2 ks, cukr krupice 2 lžíce, polohrubá mouka 2 lžíce, kakao 2 lžíce, olej 2 lžíce, mléko 2 lžíce, kypřící prášek 1 lžička, smetana 600 ml, slazené kondenzované mléko 200 g, želatina 8 plátků, mango 1 ks, jahody 250 g, malinový džem na potření korpusu, jahody a máta na dozdobení

Příprava

Dezert, který nejen krásně vypadá, ale především skvěle chutná.

Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté světlé pěny. Přimícháváme olej, mléko, mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakao.
Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy o průměru 24 cm. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi jen 10 minut. Zkoušíme špejlí.
Necháme vychladnout ve formě.
Vychladlý potřeme malinovým džemem.

1. náplň:
4 plátky namočíme do 4 PL studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Jahody rozmixujeme. Nabobtnalou želatinu rozehřejeme - nesmí se vařit. 300 ml smetany ušleháme dotuha. Přimícháme k ní 100 g kondenzovaného mléka rozmixované jahody a rozehřátou želatinu. Promícháme a nalijeme na korpus. Dáme chladit.

2. náplň:
Dělá se stejně, jen se přidá rozmixované mango. 
Nalijeme na ztuhlou jahodovou náplň a dáme tuhnout - nejlépe přes noc.
Po ztuhnutí vykrajujeme pomocí formičky o průměru asi 5 cm dortíky.
Dozdobíme jahodou, mátou nebo si uděláme čokoládové ozdoby. 

2014-02-24 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI