Ovocné trubičky zpět

Ingredience:
jahody hrstborůvky hrstbanán hrst
meruňky hrstkokos dle chuti
jahody hrst, borůvky hrst, banán hrst, meruňky hrst, kokos dle chuti

Příprava

Ovoce je základ zdravé výživy u dětí. Tak i přistupuji ke sladkému. Proč tedy neudělat zdravou mlsku pro svišťata, po které se můžou utlouct? Jdeme na to!

Ovoce rozmixujeme a nalijeme na plech nebo pekáč vystlaný pečícím papírem. Pokud máme ovoce kyselejší (např. meruňky), můžeme přidat místo části hmoty banán na doslazení. Jinak není třeba přislazovat, sušením vynikne chuť ovoce včetně té sladké. Dáme do trouby rozehřáté maximálně na 100 stupňů a sušíme. Já je suším na necelých 100 stupňů asi 5 hodin. Plát je hotový až když přestane být lepkavý a má jednotnou konzistenci. Necháme vychladnout a krájíme na obdélníky a balíme ruličky, případně krájíme na jiné požadované tvary.

Další možné varianty na ovocné trubičky:

1. cca - půl jablka, 1/4 banánu, zbytek jahody navážit do 300g

2. pul jablka, 3/4 banánu, borůvky dovážit do 300g (dala jsem kanadské, ale můžou byt jakékoli) a pro zajímavější chuť jsem směs před pečením posypala hrstí kokosu

3. Banán plus meruňky dovážit do 300g

4. Třešně a zpracování zbytku do 300g, takže jsou tam borůvky, jahody

2015-08-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI