Panna cotta zpět

Ingredience:
želatina2 plátkysmetana0,5 lvanilkový lusk (nebo vanilkový cukr)1 ks
cukr2 lžíce
želatina 2 plátky, smetana 0,5 l, vanilkový lusk (nebo vanilkový cukr) 1 ks, cukr 2 lžíce

Příprava

Receptů na tento italský dezert je celá řada.

Já nechám nabobtnat dva plátky želatiny a dám na sporák 0,5 l smetany, kterou přivedu k varu, ale nevařit. Do toho dám vanilkový lusk nebo jako náhradu vanilkový cukr a cca dvě lžíce cukru. Záleží, jak kdo má rád sladké. Do horké smetany dám želatinu a nechám rozpustit. Už nevařím. Poté do formičky, mě se osvědčily kelímky od jogurtů. Šup do lednice a nechat tuhnout. Když chci vyklopit, naříznu jej a netrápím se. Horké maliny dělám před samotnou konzumací. Trocha másla a cukru (každý podle své chutě), na to mražené nebo čerstvé maliny, lehounce alkoholu (já rum) a nechat provařit. Dobrou chuť.

2014-05-29 Dezerty

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI