jméno a příjmení | Zdeněk Ernest |
znamení | štír |
koníčky |
Bohužel, dnes již jen pasivně sport, rodina, cestování a především grilování a vaření |
sny a cíle | Jakožto člověk středního věku již moc nesním. Co bych si však opravdu přál a sám nemohu ovlivnit je to, aby celé rodině sloužilo zdraví. A moje cíle? Chtěl bych žít i nadále spokojený a poklidný život a ještě co nejdéle se věnovat své rodině a koníčkům |
motto | Nikdy neříkej nikdy! |
Myslím, že jsem naprosto obyčejný chlap ve středních letech. Jsem nekonfliktní a snad i společenský, nezkazím žádnou legraci. K vaření jsem se dostal cca před šesti lety, kdy jsem byl nucen zůstat ze zdravotních důvodů doma. Chtěl jsem být alespoň něčím užitečný, a tak jsem si našel tohoto koníčka. Rád experimentuji a hledám stále něco nového. Neznamená to však, že českou kuchyni vypouštím. Vzhledem k tomu, že doma máme rádi maso, své snažení v kuchyni směruji právě tímto směrem a stejně tak je to i s grilováním. Asi vrchol mého snažení v této oblasti jsem prožil před kamerami TV Prima v pořadu Prostřeno. Vzhledem k tomu, že opravdu nejsem kuchař a čerpám zpravidla z internetových stránek, dávám suroviny do svých jídel bez předem přesných gramáží. Proto i mé recepty jsou jen víceméně popisem přípravy a bude hodně záležet na Vaší chuti. Hodně čerpám na Koko „menu domů“, od pana Radka Kašpárka, Zdeňka Pohlreicha, ale recept mám třeba i od pana Babici. Doufám, že některým z Vás přinesou moje příspěvky radost a inspiraci. Určitě budu rád za Vaše komentáře.
Mám rád pálívější verzi tohoto receptu, proto každý dejte ostřejších ingrediencí dle vašich chutí. Pokud nemáte hovězí maso, použijte klidně vepřové. Můžete podávat i s rýží.
Používáte švestky jen při pečení? Zkuste změnu, protože se skvěle hodí i k masu.
Pro tento recept, stejně jako pro mnohé další jsem si zašel k panu Radku Kašpárkovi.
Svíčkovou doma dělá každý a dle každého je ta jeho vždy nejlepší.
S tímto receptem jsem se inspiroval u Koko na jejich stránkách Menu domů.
V dnešním receptu jsme jako obvykle u masa. Není to můj nápad, našel jsem je na netu. Pravdou je, že tohle maso není v každém obchodě, ale doporučuji shánět.
Vepřová panenka patří mezi má oblíbená masa. Je velice mnoho pokrmů, které z ní dokážete připravit.
Kachní prsa jsou naprosto jednoduchá. na přípravu a vynikající na chuť.
Tenhle recept jsem nikde nehledal, ale tím nechci říci, že jsem jej vymyslel jako první. Doma máme rádi houby ve všech podobách a tak jsem kombinoval.
Tento recept mám od své dcery. Výborná svačina i večeře....
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI