Zdeněk Ernest

Zdeněk Ernest zpět

jméno a příjmení Zdeněk Ernest
znamení štír
koníčky

Bohužel, dnes již jen pasivně sport, rodina,  cestování a především grilování a vaření

sny a cíle Jakožto člověk středního věku již moc nesním. Co bych si však opravdu přál a sám nemohu ovlivnit je to, aby celé rodině sloužilo zdraví. A moje cíle? Chtěl bych žít i nadále spokojený a poklidný život a ještě co nejdéle se věnovat své rodině a koníčkům
motto Nikdy neříkej nikdy!

Myslím, že jsem naprosto obyčejný chlap ve středních letech. Jsem nekonfliktní a snad i společenský, nezkazím žádnou legraci. K vaření jsem se dostal cca před šesti lety, kdy jsem byl nucen zůstat ze zdravotních důvodů doma. Chtěl jsem být alespoň něčím užitečný, a tak jsem si našel tohoto koníčka. Rád experimentuji a hledám stále něco nového. Neznamená to však, že českou kuchyni vypouštím. Vzhledem k tomu, že doma máme rádi maso, své snažení v kuchyni směruji právě tímto směrem a stejně tak je to i s grilováním. Asi vrchol mého snažení v této oblasti jsem prožil před kamerami TV Prima v pořadu Prostřeno. Vzhledem k tomu, že opravdu nejsem kuchař a čerpám zpravidla z internetových stránek, dávám suroviny do svých jídel bez předem přesných gramáží. Proto i mé recepty jsou jen víceméně popisem přípravy a bude hodně záležet na Vaší chuti. Hodně čerpám na Koko „menu domů“, od pana Radka Kašpárka, Zdeňka Pohlreicha, ale recept mám třeba i od pana Babici. Doufám, že některým z Vás přinesou moje příspěvky radost a inspiraci. Určitě budu rád za Vaše komentáře.

Recepty kuchaře
Čertovy hovězí roštěnky s pečeným bramborem

Čertovy hovězí roštěnky s pečeným bramborem

Mám rád pálívější verzi tohoto receptu, proto každý dejte ostřejších ingrediencí dle vašich chutí. Pokud nemáte hovězí maso, použijte klidně vepřové. Můžete podávat i s rýží.

16.10.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Roštěná se zapečenými švestkami, flambované slivovičkou a šťouchandy

Roštěná se zapečenými švestkami, flambované slivovičkou a šťouchandy

Používáte švestky jen při pečení? Zkuste změnu, protože se skvěle hodí i k masu.

16.6.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Uzená kachní prsa s citrusovým salátem

Uzená kachní prsa s citrusovým salátem

Pro tento recept, stejně jako pro mnohé další jsem si zašel k panu Radku Kašpárkovi.

30.5.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Svíčková pečeně

Svíčková pečeně

Svíčkovou doma dělá každý a dle každého je ta jeho vždy nejlepší. 

29.5.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Jehněčí kolínko

Jehněčí kolínko

S tímto receptem jsem se inspiroval u Koko na jejich stránkách Menu domů.

29.5.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Panna cotta

Panna cotta

Receptů na tento italský dezert je celá řada.

29.5.2014 Doba přípravy: 20 min více info
Pečená hovězí veverka

Pečená hovězí veverka

V dnešním receptu jsme jako obvykle u masa. Není to můj nápad, našel jsem je na netu. Pravdou je, že tohle maso není v každém obchodě, ale doporučuji shánět. 

26.5.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Plněná vepřová panenka s omáčkou z nivy a americkými bramborami

Plněná vepřová panenka s omáčkou z nivy a americkými bramborami

Vepřová panenka patří mezi má oblíbená masa. Je velice mnoho pokrmů, které z ní dokážete připravit. 

26.5.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Kachní prsa s pomerančovo-brusinkovou omáčkou, rýže tří barev

Kachní prsa s pomerančovo-brusinkovou omáčkou, rýže tří barev

Kachní prsa jsou naprosto jednoduchá. na přípravu a vynikající na chuť.

26.5.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Sýrová jehla

Sýrová jehla

Tenhle recept jsem nikde nehledal, ale tím nechci říci, že jsem jej vymyslel jako první. Doma máme rádi houby ve všech podobách a tak jsem kombinoval. 

26.5.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Drůbeží mandlová paštika

Drůbeží mandlová paštika

Tento recept mám od své dcery. Výborná svačina i večeře....

26.5.2014 Doba přípravy: 30 min více info
zpět na home stranu
Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI