Ingredience: | |||||
kachní prsa s kůží | dle potřeby | sůl | špetka | pepř | špetka |
pomeranč | 1 ks | bílý grep | 1 ks | červený grep | 1 ks |
čekanka | dle chuti | šťáva z citronu | dle chuti | šťáva z pomeranče | dle chuti |
med | dle chuti | olivový olej | trochu | ||
Omáčka: | |||||
bílé víno | 2 dcl | česnek | dle chuti | soja | dle chuti |
máslo | oříšek | šťáva z pomeranče | dle chuti | med | dle chuti |
Pro tento recept, stejně jako pro mnohé další jsem si zašel k panu Radku Kašpárkovi.
Nejsložitější z tohoto receptu je asi sehnat suché třešňové hobliny. Kachní prsa nařízneme na mřížku, ochutíme solí, pepřem a na suché pánvi opečeme kůží dolů dozlatova. Poté otočíme - na 30 sekund necháme zatáhnout. Dno hrnce vysteleme alobalem, na který vysypeme piliny a přiložíme další alobal, který na několika místech propíchněte. Lehce zahřejeme pod poklicí. Jakmile se piliny rozvoní, můžeme vkládat maso. Kachní prso takto udíme po dobu cca 10 minut. Po této operaci, která mimochodem „zavoní“ celý byt, jsem prsa přendal na pekáček, který putoval do předehřáté trouby na 190°C na cca 10-15 minut dle velikosti masa. Na citrusový salát jsem použil pomeranč, bílý grep a červený grep. To aby salát hrál dokonale barvami. Citrusové plody dokonale oloupat a poté do misky vyfiletovat. K tomu všemu jsem dal ještě čekanku. Jako zálivka byla šťáva z citronu a pomeranče doplněná medem, olivovým olejem, solí a pepřem. Omáčku na přeliv prsou: 2 dcl bílého vína společně s prolisovaným česnekem, nechat zredukovat, přidat soju, oříšek másla, šťávu z pomeranče a med.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI