Plněná vepřová panenka s omáčkou z nivy a americkými bramborami zpět

Ingredience:
vepřová panenka dle potřebysůl špetkačerstvě mletý pepř špetka
steakové koření špetkatymián nebo rozmarýn dle chutianglická slanina pár plátků
niva dle chutijarní cibulka1 ks
Omáčka:
výpek dle potřebysmetana1 kelímekniva (nastrouhaná) dle chuti
pepř špetka
Brambory:
brambory dle potřebyolivový olej trochusůl špetka
koření na americké brambory špetka
vepřová panenka dle potřeby, sůl špetka, čerstvě mletý pepř špetka, steakové koření špetka, tymián nebo rozmarýn dle chuti, anglická slanina pár plátků, niva dle chuti, jarní cibulka 1 ks, výpek dle potřeby, smetana 1 kelímek, niva (nastrouhaná) dle chuti, pepř špetka, brambory dle potřeby, olivový olej trochu, sůl špetka, koření na americké brambory špetka

Příprava

Vepřová panenka patří mezi má oblíbená masa. Je velice mnoho pokrmů, které z ní dokážete připravit. 

Pro tento případ udělám z panenky plát a promáčknu klouby ruky, sůl, čerstvě mletý pepř, steakové koření. (Mohou být i bylinky –tymián nebo rozmarýn). Plát poté pokladu anglickou slaninou, nivou, jarní cibulkou. Zabalit, dobře zatáhnout a zavázat a po každé straně na pánvi 1 minutku pro barvu (celkem 4 min.). Poté do předem rozehřáté trouby na 180°C na 10 minut. Omáčku připravíme tak, že do výpeku přidáme smetana a přivedeme k varu. Přidáme nastrouhanou nivu, rozmícháme a lehce provaříme. Do omáčky dávám jen trochu pepře, niva je slaná dost. Ale samo každý podle své chutě. Brambory standardně na měsíčky, lehce olivový olej, sůl a koření na americké brambory. V troubě na 180°C cca 40-50 minut.

2014-05-26 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI