Ingredience: | |||||
vepřová panenka | dle potřeby | sůl | špetka | čerstvě mletý pepř | špetka |
steakové koření | špetka | tymián nebo rozmarýn | dle chuti | anglická slanina | pár plátků |
niva | dle chuti | jarní cibulka | 1 ks | ||
Omáčka: | |||||
výpek | dle potřeby | smetana | 1 kelímek | niva (nastrouhaná) | dle chuti |
pepř | špetka | ||||
Brambory: | |||||
brambory | dle potřeby | olivový olej | trochu | sůl | špetka |
koření na americké brambory | špetka |
Vepřová panenka patří mezi má oblíbená masa. Je velice mnoho pokrmů, které z ní dokážete připravit.
Pro tento případ udělám z panenky plát a promáčknu klouby ruky, sůl, čerstvě mletý pepř, steakové koření. (Mohou být i bylinky –tymián nebo rozmarýn). Plát poté pokladu anglickou slaninou, nivou, jarní cibulkou. Zabalit, dobře zatáhnout a zavázat a po každé straně na pánvi 1 minutku pro barvu (celkem 4 min.). Poté do předem rozehřáté trouby na 180°C na 10 minut. Omáčku připravíme tak, že do výpeku přidáme smetana a přivedeme k varu. Přidáme nastrouhanou nivu, rozmícháme a lehce provaříme. Do omáčky dávám jen trochu pepře, niva je slaná dost. Ale samo každý podle své chutě. Brambory standardně na měsíčky, lehce olivový olej, sůl a koření na americké brambory. V troubě na 180°C cca 40-50 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI