Čertovy hovězí roštěnky s pečeným bramborem zpět

Ingredience:
hovězí roštěná750 gčervené víno2 dcldijonská hořčice1 lžička
pálivý kečup1 lžícechilli paprička malinkásůl špetka
pepř špetkabrambory na přílohu dle potřebyolej2 lžíce
hovězí roštěná 750 g, červené víno 2 dcl, dijonská hořčice 1 lžička, pálivý kečup 1 lžíce, chilli paprička malinká, sůl špetka, pepř špetka, brambory na přílohu dle potřeby, olej 2 lžíce

Příprava

Mám rád pálívější verzi tohoto receptu, proto každý dejte ostřejších ingrediencí dle vašich chutí. Pokud nemáte hovězí maso, použijte klidně vepřové. Můžete podávat i s rýží.

Nařežeme plátky roštěné, naklepeme, nakrájíme nudličky, osolíme a opepříme.
Připravíme marinádu na cca 750g masa – 2 dcl červeného vína, dijonská hořčice, sladký a pálivý kečup, chili paprička ( jak kdo má rád) . Smícháme , aby se chutě spojily. Maso naložíme, prohněteme důkladně a necháme alespoň 3 hodiny ležet.
Poté rozpálíme olej. Maso společně s cibilkou orestujeme, přidáme zbytek marinády a dusíme doměkka.
Brambory jsem vykrájel na kuličky a dal péct do trouby na 180°C na cca 30-40 min.

2014-10-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI