Kachní prsa s pomerančovo-brusinkovou omáčkou, rýže tří barev zpět

Ingredience:
kachní prsa s kůží dle potřebysůl špetkačerstvě mletý pepř špetka
Omáčka:
výpek dle potřebyčervené víno1,5 dclvývar2 dcl
šťáva z pomerančů2 ksbrusinky1 lžíce
kachní prsa s kůží dle potřeby, sůl špetka, čerstvě mletý pepř špetka, výpek dle potřeby, červené víno 1,5 dcl, vývar 2 dcl, šťáva z pomerančů 2 ks, brusinky 1 lžíce

Příprava

Kachní prsa jsou naprosto jednoduchá. na přípravu a vynikající na chuť.

Na prsou nechávám kůži, ale tu přebytečnou odstraním. Navrchu udělám mřížky, pozor neproříznout až do masa. Poté sůl, a čerstvě mletý pepř. Takto připravené maso na rozpálenou pánev bez oleje kůží dolů a po každé straně cca 3-4 min podle velikosti masa. Kůže by měla být zlatá. Po tom všem šupky do předehřáté trouby na 190°C zase tak cca 15 min. Tady se na mě nezlobte, že neuvedu čas přesně na minutu, záleží, jak to chcete propečené a také jaká je to "flákota". Omáčku si připravíme tak, že do výpeku naliju 1,5 dcl červeného vína (já pro 3 strávníky) 2dcl vývaru, šťávu ze dvou pomerančů a PL brusinek. Provařit, nechat zredukovat, případně zahustit.  Není nutná tato rýže, můžete zvolit i jinou. Dobrou chuť.

2014-05-26 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI