Ingredience: | |||||
roštenec (1 - 1,5 cm silný) | 1 plátek | sůl | špetka | pepř | špetka |
drcený jalovec | špetka | olivový olej | trochu | slanina | 1 plátek |
švestky (rozpůlené) | dle potřeby | gouda | dle potřeby | slivovice | dle chuti |
vývar | trochu | povidla | dle chuti |
Používáte švestky jen při pečení? Zkuste změnu, protože se skvěle hodí i k masu.
Cca 1-1,5 cm silné plátky roštěnce naklepeme, samozřejmě nařízněte kraje, aby se maso nekroutilo, poté přidejte dle chuti sůl, pepř, drcený jalovec a nezapomeňte na trošku oliváče.
Takto připravené maso, které si odpočalo v pokojové teplotě, vložíme na rozpálenou pánev a opečeme po každé straně cca celkem 8 min.
Poté na maso poklademe slaninu a švestky, které jsem rozkrojili na 1/2. Je lepší čerstvé ale možno i sušené. Na to vše sýr, třeba jako já gouda a honem do trouby na 190°C na 15-20 min. podle velikosti masa.
Až si maso pobude v troubě, zalijte jej štamprdličkou slivovice a oflambujte.
Omáčku si přiravíme tak, že do výpeku přidáme trochu vývaru a povidel, toť vše.
Šťouchandami nebudu obtěžovat, stejně si je každý dělá podle své chutě.
Nám doma chutnalo, tak dobrou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI