Roštěná se zapečenými švestkami, flambované slivovičkou a šťouchandy zpět

Ingredience:
roštenec (1 - 1,5 cm silný)1 pláteksůl špetkapepř špetka
drcený jalovec špetkaolivový olej trochuslanina1 plátek
švestky (rozpůlené) dle potřebygouda dle potřebyslivovice dle chuti
vývar trochupovidla dle chuti
roštenec (1 - 1,5 cm silný) 1 plátek, sůl špetka, pepř špetka, drcený jalovec špetka, olivový olej trochu, slanina 1 plátek, švestky (rozpůlené) dle potřeby, gouda dle potřeby, slivovice dle chuti, vývar trochu, povidla dle chuti

Příprava

Používáte švestky jen při pečení? Zkuste změnu, protože se skvěle hodí i k masu.

 Cca 1-1,5 cm silné plátky roštěnce naklepeme, samozřejmě nařízněte kraje, aby se maso nekroutilo, poté přidejte dle chuti sůl, pepř, drcený jalovec a nezapomeňte na trošku oliváče.

Takto připravené maso, které si odpočalo v pokojové teplotě, vložíme na rozpálenou pánev a opečeme po každé straně cca celkem 8 min.

Poté na maso poklademe slaninu a švestky, které jsem rozkrojili na 1/2. Je lepší čerstvé ale možno i sušené. Na to vše sýr, třeba jako já gouda a honem do trouby na 190°C na 15-20 min. podle velikosti masa.

Až si maso pobude v troubě, zalijte jej štamprdličkou slivovice a oflambujte.

Omáčku si přiravíme tak, že do výpeku přidáme trochu vývaru a povidel, toť vše.

Šťouchandami nebudu obtěžovat, stejně si je každý dělá podle své chutě.

Nám doma chutnalo, tak dobrou chuť.

2014-06-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI