Svíčková pečeně zpět

Ingredience:
hovězí zadní1 kgmrkev2/4 z celkové zeleninyceler1/4 z celkové zeleniny
petežel1/4 z celkové zeleninycibule2 kscelý pepř pár kuliček
nové koření pár kuličekbobkový list1 ksocet dle chuti
vývar dle potřebysmetana dle potřeby
Karlovarský knedlík:
den staré rohlíky dle potřebyvlažné mléko dle potřebyžloutek2 ks
máslo kouseksůl špetkahrubá mouka dle potřeby
bílky (sníh)2 ks
hovězí zadní 1 kg, mrkev 2/4 z celkové zeleniny, celer 1/4 z celkové zeleniny, petežel 1/4 z celkové zeleniny, cibule 2 ks, celý pepř pár kuliček, nové koření pár kuliček, bobkový list 1 ks, ocet dle chuti, vývar dle potřeby, smetana dle potřeby, den staré rohlíky dle potřeby, vlažné mléko dle potřeby, žloutek 2 ks, máslo kousek, sůl špetka, hrubá mouka dle potřeby, bílky (sníh) 2 ks

Příprava

Svíčkovou doma dělá každý a dle každého je ta jeho vždy nejlepší. 

Já se držím klasiky - den předem naložit prošpikované a nasolené maso do kořenovky – celer, petržel, cibule a mrkev, dávám celý pepř, nové koření a bobkový list. Celé to přeliji nálevem z octa a vody, maso ještě přeliji přepuštěným máslem. Druhý den do předehřáté trouby a peču podle velikosti masa na 180-190 °C cca 3 hodiny. Tento čas je však orientační a záleží na velikosti a druhu masa.  Poté maso vyjmout, přepasírovat, nebo rozmixovat zeleninu bez koření, zředím vývarem a zjemním smetanou. Hotovou omáčku dochutím. Na karlovarský knedlík rovněž najdete spoustu receptů. Já nakrájím den staré rohlíky na kostičky, přidám vlažné mléko, dva žloutky a rozpuštěné máslo, sůl.  Tuto hmotu doplním o hrubou mouku, propracuji rukou a přidám sníh ze dvou bílků. Vytvořím knedlíky, které zabalím do vlhkého ubrousku a zavážu na každé straně dvakrát cca 1,5 cm od sebe. Dáme vařit a po pěti min. uvolníme první provázek. Pak vaříme ještě 20 minut. 

2014-05-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI