Pečený tvarohový cheesecake zpět

Korpus:
nadrcené ovesné sušenky190 grozpuštěné máslo60 g
Tvarohová náplň:
tvaroh300 gkysaná smetana (nebo smetana na šlehání)200 gcukr (můžete přidat až cca 150g)50 g
vejce (bílky a žlutky zvlášť)3 ksbio citron - nastrouhaná kůra1 kshladká mouka3 lžíce
nadrcené ovesné sušenky 190 g, rozpuštěné máslo 60 g, tvaroh 300 g, kysaná smetana (nebo smetana na šlehání) 200 g, cukr (můžete přidat až cca 150g) 50 g, vejce (bílky a žlutky zvlášť) 3 ks, bio citron - nastrouhaná kůra 1 ks, hladká mouka 3 lžíce

Příprava

Večer jsem se rozhodla, že upeču něco dobrého k snídani. Padla volba na tvarohový cheesecake. Vůně se vinula celou kuchyní a my už se těšili na ráno.

Nejprve si připravíme korpus. Nadrcené sušenky a rozpuštěné máslo spojíme a zatlačíme do dortové formy velikosti 20 cm. 

Přichází řada na náplň. Do mísy dáme žloutky, tvarohu, smetanu, cukr a kůru. Vše společně vyšleháme. Přidáme mouku a opět šleháme. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků (vyšlehané bílky se špetkou soli). 

Připravenou náplň nalijeme na sušenkový základ. 

Dáme do vyhřáté trouby na 160 stupňů a pečeme cca 50 minut. Poté troubu vypneme a necháme dojít dalších 20 minut v zavřené troubě. Pak vyndáme a necháme zcela vychladnout na mřížce. Uvolníme boky cheesecaku nožem a otevřeme formu. 

Servírujeme s horkými malinami bez cukru. Je to opravdu dokonalé, zaručuji.

Dobrou chuť.

2019-02-25 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI