Pěna z bílé čokolády zpět

Ingredience:
smetana ke šlehání100 mlbílky2 kssůl špetka
bílá čokoláda70 gsekané pistácie na ozdobu
smetana ke šlehání 100 ml, bílky 2 ks, sůl špetka, bílá čokoláda 70 g, sekané pistácie na ozdobu

Příprava

Dělala jsem si na ni zálusk dlouho. Je dosti sladká, jak už bílá čokoláda bývá, a stačí jí opravdu maličko. Ale dobrá je moc, to ano.

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechejte mírně zchladnout.

Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuha. V jiné misce vyšlehejte hustou šlehačku.

Ručně smíchejte nejprve bílky se smetanou a nakonec s bílou čokoládou. Rozdělte do čtyř skleniček a posypejte pistáciemi.

Nechejte alespoň dvě hodiny chladit.

2015-01-28 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI