Podmáslová snídaňová bublanina s drobným ovocem zpět

Ingredience:
vejce3 ksHera máslová příchuť100 gcukr krupice150 g
mletá vanilka (nebo semínka z jedno lusku)1/2 lžičkypodmáslí150 gpolohrubá mouka250 g
sůl špetkaprášek do pečiva2 lžičkydrobné ovoce250 g
polohrubá mouka na obalení ovoce3 lžícecukr krupice na posypání koláče3 lžíce
vejce 3 ks, Hera máslová příchuť 100 g, cukr krupice 150 g, mletá vanilka (nebo semínka z jedno lusku) 1/2 lžičky, podmáslí 150 g, polohrubá mouka 250 g, sůl špetka, prášek do pečiva 2 lžičky, drobné ovoce 250 g, polohrubá mouka na obalení ovoce 3 lžíce, cukr krupice na posypání koláče 3 lžíce

Příprava

Dnešní jednoduchou bublaninu jsme si doma oblíbili hlavně jako nedělní i všední snídani nebo svačinu pro děti do školy. Je pěkně vláčná, nadýchaná a svěží díky ovoci. Podmáslí o pečiva mám moc ráda. Používám ho i do kváskového chleba, ten s podmáslím je můj úplně nejoblíbenější.

Když jsem zkoušela doma v robotu vyrábět domácí máslo, zbylo mi samozřejmě i podmáslí a tak jsem ho hned využila právě do tohoto receptu. 

Vyzkoušejte a napište mi, jak vám bublanina chutnala.

Heru nechejte změknout a dejte šlehat do kuchyňského robota, spolu s cukrem. Šlehejte, dokud se obě suroviny nespojí. Vznikne krémová směs. Cukr nemusí být úplně rozpuštěný. Přidejte postupně všechna vejce. Nakonec vanilku a důkladně prošlehejte. 

Do mísy přidejte podmáslí a šlehejte na pomalejší rychlost, dokud se všechny suroviny nespojí. 

V menší misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Sypkou směs vmíchejte do tekuté směsi v míse robota. Umíchejte hladké těsto bez hrudek. 

Ovoce můžete použít mražené. Já jsem použila lesní směs a vůbec jsem ji nerozmražovala. Dejte ovoce do misky po mouce, pokud se vám zdá kyselé, můžete přidat dvě lžíce moučkového nebo třtinového cukru. Přisypte polohrubou mouku a promíchejte. Opatrně, aby se ovoce nerozpadlo. Ale tak, aby bylo pěkně obalené. Cukrem i moukou.

Teď můžete ovoce přidat do těsta a promíchat. Nebo můžete použít druhý způsob. Těsto vylijte na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech (já jsem pekl ve větším pekáči) a ovocem posypte povrch. Oba dva způsoby jsou dobré. Vyberte si ten, který se vám více líbí. 

Těsto je trochu tužší, rozetřete ho ve formě a posypte krupicovým cukrem. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C.

Pečte 40 - 45 minut. Povrch by měl pěkně zezlátnout.

Dobrou chuť přeje Elly.

2018-04-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI