Pohanková bábovka s lískovými ořechy zpět

Ingredience:
pohanková mouka100 glískové ořechy (lehce opražené)150 gtřtinový cukr70 g
vanilkový extrakt1 - 2 lžičkyzralé banány2 ksvejce4 ks
ghí nebo olej100 gprášek do pečiva bez fosfátů (s vinným kamenem)1 sáček
pohanková mouka 100 g, lískové ořechy (lehce opražené) 150 g, třtinový cukr 70 g, vanilkový extrakt 1 - 2 lžičky, zralé banány 2 ks, vejce 4 ks, ghí nebo olej 100 g, prášek do pečiva bez fosfátů (s vinným kamenem) 1 sáček

Příprava

Neverending story. Banány! V obchodě je děti vždycky chtějí a pak se to doma nejí. Takže je tu bezlepková a z větší části ořechová bábovka. Žádná suchá a drobivá záležitost, při jejíž konzumaci vypijete kýbl čaje, ale nadýchaná, měkká, šťavnatá bábovka. A vůbec byste netipli, že je bezlepková. Chuť pohanky splyne s ořechy a taky není poznat...co víc, to se prostě musí zkusit! S mým rychlopostupem věčně zaneprázdněné matky - vše v mixéru ani nezabere moc času...mno klasici mě nepochválí, ale povedla se.

Do výkonného mixéru vložíme postupně všechny suché suroviny. Ořechy, cukr a mouku rozmixujeme a přidáme ostatní. Jednolité, dobře promíchané těsto nalijeme do vymazané (ghí) a vysypané (strouhaný kokos nebo ořechová moučka) formy na bábovku a při 175°C pečeme 50 - 60 minut. Necháme vychladnout ve formě, až potom vyklopíme. Bílý cukr nepoužívám vůbec, bábovku jsme lehce poprášila rýžovou moukou.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-10-26 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI