Pohankovo-mandlový "nahý" dortík zpět

Ingredience:
jemně mletá pohanková mouka80 gjemně mleté mandle40 gkukuřičný škrob20 g
prášek do pečiva1 lžičkaxylitol (nebo cukr krystal)80 gvejce (žloutky a bílky zvlášť)4 ks
sůl do bílků špetkapomerančová kůra špetka
Tvarohový krém:
tvaroh1 vaničkazměklé máslo70 gcitronová šťáva pár kapek
višňová marmeláda s likérem dle potřeby
Na ozdobení:
ovoce dle chutiplátky kokosu dle chuti
jemně mletá pohanková mouka 80 g, jemně mleté mandle 40 g, kukuřičný škrob 20 g, prášek do pečiva 1 lžička, xylitol (nebo cukr krystal) 80 g, vejce (žloutky a bílky zvlášť) 4 ks, sůl do bílků špetka, pomerančová kůra špetka, tvaroh 1 vanička, změklé máslo 70 g, citronová šťáva pár kapek, višňová marmeláda s likérem dle potřeby, ovoce dle chuti, plátky kokosu dle chuti

Příprava

Ráda zkouším stále něco nového a je to vždy pro mě maximální výzva a teď jsem zkusila udělat bezlepkový dortík pro nedělní odpoledne ke kávě a svačince. Určitě doporučuji vyzkoušet - komu neprozradíte, z čeho korpus je, nic nepozná.

1. Ušleháme si bílky se špetkou soli do pěny - přidáme polovinu xylitolu (cukru)  šleháme dál.

2. Ušleháme si žloutky se zbylým cukrem do pěny.

3. Bílkovou pěnu přidáme opatrně do žloutkové pěny. 

4. V misce si mezitím smícháme ouu, škrob, mleté mandle a prášek do pečiva.

5. K pěnové směsi po lžících jemně zapracováváme sypkou směs.

6. Dortovou formu vyseleme pečícím papírem, nalijeme těsto a pečeme na 150 stupňů 55 minut.

7. Připravíme si tvarohový krém. Tvaroh ve vaničce necháme vykapat v plátně. Pak přidáme k 250 g tvarohu 70 g změklého másla a pár kapek citronové šťávy a vyšleháme v krém. 

8. Vychladlý korpus 2 krát prořízneme. Každý plát potřeme višňovou marmeládou s kapkou likéru a potřeme polovinou tvarohu. V ledničce necháme přes noc proležet.

9. Nazdobíme ovocem, kokosovými chipsy a můžeme si pochutnat na bezlepkové variantě dortíku.

2017-03-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI