Pošírovaná hruška v bílém víně s čajem zpět

Ingredience:
hruška2 ksbílé víno (aby byly hrušky potopené) dle potřebyčerný čaj8 sáčků
cukr krupice200 ghřebíček3 ksbadyán3 ks
celá kůra skořice1 ks
hruška 2 ks, bílé víno (aby byly hrušky potopené) dle potřeby, černý čaj 8 sáčků, cukr krupice 200 g, hřebíček 3 ks, badyán 3 ks, celá kůra skořice 1 ks

Příprava

Můžete si dát, jak čerstvou hrušku nebo si sní v kuchyni chutně zatancovat, volba je na vás. Já volím variantu dvě a myslím, že se vyplatilo.

Hrušky oloupeme, seřízneme spodek (aby pěkně stály) a vydlabeme jádřinec. Dáne je do kastrůlku, zalijeme vínem, přidáme cukr a koření. Zahřejeme na teplotu těsně pod bodem varu. Přidáme čaj a držíme v této teplotě dokud hrušky nezměknou. Doba je závislá na tvrdosti hrušek. Pak vyjmeme, necháme okapat na ubrousku a podáváme buď s zmrzlinou, nebo šlehačkou.

2015-01-05 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI