Pribiňáčkové tyčinky v hořké čokoládě zpět

Náplň:
jogurt500 gsmetana ke šlehání200 mlvanilkový cukr1 ks
Čokokabátek:
vysokoprocentní hořká čokoláda100 gkokosový olej1/2 lžičky
jogurt 500 g, smetana ke šlehání 200 ml, vanilkový cukr 1 ks, vysokoprocentní hořká čokoláda 100 g, kokosový olej 1/2 lžičky

Příprava

Před časem  jsem četla nějaký test svačinek pro děti, mezi nimi byly i různé "tvarohové" tyčinky. No propadák šílený, samá chemie, cukr a tak podobně. Od té doby mi leží v hlavě a dneska jsem se konečně dostala k jejich realizaci.

Přípravu začneme 24 hodin dopředu, kdy smícháme jogurt, smetanu a cukr. Plastové sítko vyložíme pánským látkovým kapesníkem (nebo jiným plátýnkem), přelijeme jogurtovou směs, zakryjeme, aby nám pribiňáček shora neosychal a necháme 24 hodin vykapat v lednici.

Alternativa: Můžeme udělat tyčinky s kousky ovoce - použijeme mrazem sušené, nožem nasekáme. Tím získáme s kousky jahod, malinami, borůvkami atd. Nebo můžeme vmíchat kousíčky čokolády (nastrouhat nesekat ať nejsou příliš ostré), případně přidat kokos. Fantazii se meze nekladou. Tyto ingredience přidáváme před překapáváním. 

Buďte trpěliví a dobu překapávání nezkracujte, jinak bude těsto příliš řídké a tyčinky nebudou držet tvar - nejen při potahování, ale i při konzumaci.

Po překapání si připravte igelitový sáček nebo jednorázový zdobící (trezírovací) sáček. Naplňte jej těstem a nůžkami ustřihněte rožek tak, aby vám vznikl otvor velký asi jako pětikoruna. Kousek (30 x 20 cm) pečícího papíru si položte na plastové prkénko a sáčkem nastříkejte 3 - 4 cm dlouhé tyčinky, které budou cca 3 cm široké. Nastříkané tyčinky na prkénku vložte na necelou hodinku do mrazáku prochladnout.

Po zhruba 50ti minutách nalámejte čokoládu a nad parou ji rozpusťte s 1/2 lžičkou kokosového oleje. Víc není potřeba, jde nám jen o to, aby čokoláda zřídla. Poté vyndejte z mrazáku tyčinky, nožem je překrájejte na požadovanou délku cca 5 - 7 cm. K ruce si vezměte vidličku a lžičku.

Potahování provádějte nad kastrůlkem s rozpuštěnou čokoládou. Vidličkou podeberte vždy jednu tyčinku, polévejte ji čokoládou tak, aby zbylá okapávala zpět. Potaženou tyčinku sesuňte z vidličky zpět na pečicí papír a následně vraťte na cca 10 minut do mrazáku pořádně zatuhnout.

Skladujte v lednici maximálně 2 dny, nebo v mrazáku (před konzumací nezapomeňte dopředu vytáhnout) do snědení.

2017-02-15 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostdětská oslava
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI