Propadlá pudinková buchta s jahodami zpět

Těsto:
polohrubá mouka250 gcukr moučka250 gkypřící prášek1/2 sáčku
vejce (žloutky-sníh z bílků)4 ksvanilkový cukr1 ksolej10 ml
vlažná voda100 mlkakao3 pol-lžícejahody (klidně mražené)
Na pudink:
mléko750 mlvanilkový pudink2 ksmoučkový cukr3 pol.lžíce
Na potření:
smetana na šlehání + ztužovač (nemusí být)1 kskrémová zakysaná smetana2 ksvanilkový cukr1 ks
polohrubá mouka 250 g, cukr moučka 250 g, kypřící prášek 1/2 sáčku, vejce (žloutky-sníh z bílků) 4 ks, vanilkový cukr 1 ks, olej 10 ml, vlažná voda 100 ml, kakao 3 pol-lžíce, jahody (klidně mražené) , mléko 750 ml, vanilkový pudink 2 ks, moučkový cukr 3 pol.lžíce, smetana na šlehání + ztužovač (nemusí být) 1 ks, krémová zakysaná smetana 2 ks, vanilkový cukr 1 ks

Příprava

Buchta pěti barev, která je nejen vláčná, ale velice chutná.

Všechny ingredience kromě kakaa vymícháme v hladké těsto.
Pudink uvaříme dohusta.
Opatrně do těsta vmícháme sníh a rozdělíme na poloviny. Do jedné vmícháme kakao. Světlé těsto vylijeme na papírem vyložený vyšší plech a tmavé těsto na něj lžící nepravidelně poházíme. Totéž uděláme i s horkým pudinkem. Jahody také rozprostřeme po celém plechu.
Dáme péct do trouby vyhřáté na 180C přibližně na 40 minut. Poté vyjmeme a necháme zcela vychladnout.

Rychlé, barevné, chutné :-)

2014-10-07 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI