Pudinková peřina zpět

Těsto:
vejce4 kstřtinový cukr150 gkefírové mléko150 ml
olej100 mljedlá soda1 balíčekpolohrubá mouka200 g
karob3 lžíce
Pudink:
plnotučné mléko750 mlvanilkový pudink s pravou vanilkou2 balenívanilková cukr2 lžíce
Dále budete potřebovat:
zakysaná smetana2 kelímkykakao na posypáníkokos na vysypání formy
vejce 4 ks, třtinový cukr 150 g, kefírové mléko 150 ml, olej 100 ml, jedlá soda 1 balíček, polohrubá mouka 200 g, karob 3 lžíce, plnotučné mléko 750 ml, vanilkový pudink s pravou vanilkou 2 balení, vanilková cukr 2 lžíce, zakysaná smetana 2 kelímky, kakao na posypání, kokos na vysypání formy

Příprava

Hned jak jsem u Vendy viděla recept na tento moučník, řekla jsem si, že ho rozhodně musím také udělat a nebyla bych to já, kdybych si recept aspoň trošku nepoupravila. Během asi 10 minut jsem si 3x přidala, takže s klidem můžu doporučit.

Nejprve si vyšleháme ze žloutků a cukru světlou pěnu, do které následně přidáme zbylé ingredience (krom bílků) a vyšleháme krásně hladké těsto. Do těsta následně jemně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech, který jsme si předem vymazali a vysypali kokosem. Mezitím jsme si uvařili pudink a ten ještě horký nalijeme cik cak na těsto v plechu. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut. Na horký moučník rozetřeme zakysanou smetanu a pocukrujeme kakaem. 

Inspirovala jsem se receptem od Venduly Špetlíkové ZDE.

2016-02-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI