Quinoa s jablky zpět

Ingredience:
velká jablka2 ksquinoa3/4 hrníčkutřtinový cukr2 lžičky
mletá skořice1 lžičkamáslo1 lžícemléko1/4 hrníčku
velká jablka 2 ks, quinoa 3/4 hrníčku, třtinový cukr 2 lžičky, mletá skořice 1 lžička, máslo 1 lžíce, mléko 1/4 hrníčku

Příprava

Venku prší a já s hrnkem teplého čaje koukám z okna, jak jsou nedělní plány ta tam. Na druhou stranu mám čas udělat parádní snídani. Tak proč ne? Na quinou s jablky a skořicí stejně pomýšlím už dlouho... 

Nechci Vás honit po všech čertech, abyste sháněli quinou, chia semínka a podobné specifické suroviny, protože vím, že ne všichni jste z Prahy se dvěma bio obchody vedle domu, ale tento recept mě přesvědčil, že to za to stojí. Tak snad budete souhlasit. 

Nejprve dejte vařit quinou dle návodu. Mezitím okrájejte slupku z jablek a ty pak nakrájejte bez jadřinců na malé kousky. A nezapomeňte občas promíchnout quinu a okusit, jak je na tom (nemusí být zcela dovařená, na pánvi to doženete). Rozehřejte na pánvi půlku připraveného másla a mírně na něm osmahněte jablka. Ty posléze zasypte cukrem a skořicí a míchejte tak, aby se v tom jablka zcela obalila. Jakmile se tak stane a jablka jsou poloměkká (ať z nich v závěru nemáte přesnídávku), přilijte mléko, již uvařenou quinou a zbytek másla. Ještě chvíli tuto směs vařte, než se máslo a mléko absorbuje a můžete servírovat. Mezitím zcela změknou i jablka. Porce je to minimálně pro 4, ale nejspíš se Vám stane, stejně jako nám, že si s tím hravě poradíte dva.

A teď mě ještě napadá, že klidně můžete na pánev přihodit i rozinky, jestli je máte rádi.

2016-01-29 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI