Ingredience: | |||||
listové těsto (popř. křehké) | 1/2 balení | velký bílý jogurt | 1/2 kelímku | vejce | 1 ks |
nastrouhaná kůra z citronu | 1 ks | cukr | 1 lžíce | rebarbora | dle potřeby |
jahody | dle potřeby | cukr | 1 lžíce | meduňka nebo máta | snítka |
Každý peče s rebarborou, tak ji zkuste i vy. Jahodová sezóna může začít přátelé!
Listové těsto vyválíme dotenka a vyložíme jím formičky až po okraj.
Rebarboru nakrájíme na kousky (já ji neloupu, ale kdo chce a je zvyklý, oloupe), vložíme spolu s cukrem a meduňkou do kastrůlku, přidáme cca 3PL vody a provaříme. Nesmí se nám rozpadnout na kaši. Nakonec vhodíme pokrájené jahody a odstavíme. Necháme vychladnout.
Jogurt vymícháme s cukrem, vejcem a citronovou kůrou dohladka a dáme na listové těsto. Vrstva nesmí být příliš vysoká, pečením trochu nabude, tak aby se tam vešla ještě navrch rebarbora s jahodami.
Vložíme do trouby rozpálené na 180C a upečeme. Těsto na dně můžeme propíchat lehce vidličkou, aby se nevydouvalo.
Upečené vyjmeme a poklademe ještě teplé směsí rebarbory a jahod. Necháme zcela vychladnout a nejlépe vychladíme ještě v lednici.
Dobrou chuť!
Na 3 koláčky o průměru 12 cm (nebo 1 menší koláčová forma).
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI