Rebarborové koláčky s jahodami a jogurtem zpět

Ingredience:
listové těsto (popř. křehké)1/2 balenívelký bílý jogurt1/2 kelímkuvejce1 ks
nastrouhaná kůra z citronu1 kscukr1 lžícerebarbora dle potřeby
jahody dle potřebycukr1 lžícemeduňka nebo máta snítka
listové těsto (popř. křehké) 1/2 balení, velký bílý jogurt 1/2 kelímku, vejce 1 ks, nastrouhaná kůra z citronu 1 ks, cukr 1 lžíce, rebarbora dle potřeby, jahody dle potřeby, cukr 1 lžíce, meduňka nebo máta snítka

Příprava

Každý peče s rebarborou, tak ji zkuste i vy. Jahodová sezóna může začít přátelé!

Listové těsto vyválíme dotenka a vyložíme jím formičky až po okraj.
Rebarboru nakrájíme na kousky (já ji neloupu, ale kdo chce a je zvyklý, oloupe), vložíme spolu s cukrem a meduňkou do kastrůlku, přidáme cca 3PL vody a provaříme. Nesmí se nám rozpadnout na kaši. Nakonec vhodíme pokrájené jahody a odstavíme. Necháme vychladnout.
Jogurt vymícháme s cukrem, vejcem a citronovou kůrou dohladka a dáme na listové těsto. Vrstva nesmí být příliš vysoká, pečením trochu nabude, tak aby se tam vešla ještě navrch rebarbora s jahodami.
Vložíme do trouby rozpálené na 180C a upečeme. Těsto na dně můžeme propíchat lehce vidličkou, aby se nevydouvalo.
Upečené vyjmeme a poklademe ještě teplé směsí rebarbory a jahod. Necháme zcela vychladnout a nejlépe vychladíme ještě v lednici.

Dobrou chuť!

2014-06-05 Dezerty

Poznámka

Na 3 koláčky o průměru 12 cm (nebo 1 menší koláčová forma).

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI