Red velvet muffiny zpět

Ingredience:
vařená nebo pečená červená řepa250 gzměklé máslo130 gřecký bílý jogurt s 10% tuku200 g
zlatý sirup (třtinový cukr, nebo jiný sirup dle chuti)160 gvejce3 kscelozrnná mouka špaldová100 g
hladká mouka špaldová150 gkvalitní kakao30 gjedlá soda1/2 lžičky
prášek do pečiva1/2 lžičkysůl špetkasekaná hořká čokoláda nebo čokoládové vločky hrst
sekané pekanové ořechy hrst
vařená nebo pečená červená řepa 250 g, změklé máslo 130 g, řecký bílý jogurt s 10% tuku 200 g, zlatý sirup (třtinový cukr, nebo jiný sirup dle chuti) 160 g, vejce 3 ks, celozrnná mouka špaldová 100 g, hladká mouka špaldová 150 g, kvalitní kakao 30 g, jedlá soda 1/2 lžičky, prášek do pečiva 1/2 lžičky, sůl špetka, sekaná hořká čokoláda nebo čokoládové vločky hrst, sekané pekanové ořechy hrst

Příprava

Ne rozhodně vás nebudu přesvědčovat, že jsem tento recept vymyslela sama. Inspirovala jsem se u Kitchenette. Přiznat to a není žádná ostuda, proč se neinspirovat u královny foodblogerek. A pokud by se vám má verze nezamlouvala, můžete klidně čerpat z originálu. Každopádně je to báječný způsob, jak do na první pohled nezdravé záležitosti zamaskovat spoustu zdravých surovin. No řekněte sami, znáte dítě, které by se nadšeně vrhalo na koláč z červené řepy? A věřím, že spousta tatínků odpůrců zdravé stravy by z této informace znechuceně odvraceli hlavu... No tak jim to prostě neříkejte a uvidíte, že budou naprosto nadšení.

Do mixeru dejte řepu nakrájenou na větší kousky, máslo, jogurt, vejce a sirup a vše rozmixujte do hladké kaše, nebo spíše koktejlu. V míse si smíchejte všechny sypké ingredience, kromě čokolády a ořechů. Do sypké směsi postupně zašlehávejte řepnou směs, až vám vznikne hladké a poměrně řídké těsto. Nakonec přimíchejte sekanou čokoládu a ořechy. 
Těsto nalijte do připravených košíčků. Můžete pochopitelně využít i libovolně silikonové formy a nebo ho použít jako základ pro skvělý dort. 
Nechte péct v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 15 minut. Muffiny musí po upečení zůstat stále vláčné, ale zapíchnutá dřevěná špejle či párátko musí zůstat po vytažení suché. 
Muffiny vydrží vláčné i několik dní. Můžete je také vylepšit smetanovým nebo čokoládovým krémem, či pařížskou šlehačkou dle vlastní chuti a fantazie.

2016-03-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
15
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI