Řez s bramborovým krémem a šlehačkou zpět

Těsto:
vejce5 kscukr krupice200 golej5 lžic
hladká mouka200 gsůl špetka
Krém:
máslo250 gmoučkový cukr200 gkako2 lžíce
rum2 lžíceuvařené brambory ve slupce600 g
Šlehačka:
smetana ke šlehání2 kelímkyztužovač šlehačky2 balíčkyzakysaná smetana1 kelímek
cukr moučka dle chuti
Na dokončení:
rum dle chutimarmeláda dle potřebynastrouhaná čokoláda dle potřeby
vejce 5 ks, cukr krupice 200 g, olej 5 lžic, hladká mouka 200 g, sůl špetka, máslo 250 g, moučkový cukr 200 g, kako 2 lžíce, rum 2 lžíce, uvařené brambory ve slupce 600 g, smetana ke šlehání 2 kelímky, ztužovač šlehačky 2 balíčky, zakysaná smetana 1 kelímek, cukr moučka dle chuti, rum dle chuti, marmeláda dle potřeby, nastrouhaná čokoláda dle potřeby

Příprava

Dezert s netradičním krémem s brambor, který jistě překvapí svojí vynikající chutí každou návštěvu.

Nejlépe den předem uvaříme brambory ve slupce.

Celá vejce ušleháme s cukrem a olejem. Přidáme mouku a sůl.

Těsto rozetřeme na plech (25x35 cm)vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 10 - 15 minut - zkoušíme špejlí.

Necháme vychladnout. Pak pokapeme rumem a potřeme marmeládou.

Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.

Utřeme máslo s cukrem, přidáme kakao a rum. Nakonec vmícháme brambory. Krém natřeme na korpus.

Šlehačky vyšleháme se ztužovači, vmícháme zakysanou smetanu a cukr podle chuti. Šlehačku natřeme na korpus s krémem. Dozdobíme nastrouhanou čokoládou a dáme vychladit.

2015-11-09 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI