Řezy Bolero zpět

Těsto:
vejce6 ksmoučkový cukr6 lžicolej6 lžic
teplá voda6 lžicpolohrubá mouka6 lžicprášek do pečiva1/2 sáčku
kakao2 lžíce
Tvarohová náplň:
tučný tvaroh ve vaničce500 gmoučkový cukr3 lžícevanilkový cukr1 sáček
Višňová náplň:
kukuřičný škrob3 lžícecukr krupice3 lžícevišňový kompot600 g
Pařížský krém:
smetana ke šlehání200 mlhořká čokoláda200 gmoučkový cukr100 - 150 g
máslo150 g
vejce 6 ks, moučkový cukr 6 lžic, olej 6 lžic, teplá voda 6 lžic, polohrubá mouka 6 lžic, prášek do pečiva 1/2 sáčku, kakao 2 lžíce, tučný tvaroh ve vaničce 500 g, moučkový cukr 3 lžíce, vanilkový cukr 1 sáček, kukuřičný škrob 3 lžíce, cukr krupice 3 lžíce, višňový kompot 600 g, smetana ke šlehání 200 ml, hořká čokoláda 200 g, moučkový cukr 100 - 150 g, máslo 150 g

Příprava

Kombinace višní tvarohu a čokolády - kdo by odolal? Spolu s dobrou kávou jsou řezy ideálním pohoštěním pro vaši návštěvu.

Nejprve si připravíme těsto. Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny - čím více bílá, tím lepší. Pak postupně všleháváme vodu, olej a mouku smíchanou  práškem do pečiva a kakaem.

Těsto nalijeme na plech s vysokým okrajem, který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme v troubě na 175°C cca 30 minut - zkoušíme špejlí. Necháme vychladnout.

Zatím co nám korpus chladne, připravíme si náplně.

Višňová: 
Sklenici vypeckovaných višní vylijeme i se šťávou do hrnce, přidáme cukr a škrob. Ponorným mixérem projedeme tak jak chceme mít v náplni velké kousky ovoce. Přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí.

Pařížská:
V hrnci zahříváme smetanu, rozlámeme si do ní čokoládu a necháme za stálého míchání rozpustit. Vypneme a necháme zchladnut. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Po vychladnutí všleháme čokoládový krém.

Tvarohová:
Tvaroh vyšleháme s oběma cukry dohladka.

Na vychladlý korpus natřeme nejdříve tvarohovou náplň a uhladíme. Pak višňovou a uhladíme a nakonec pařížskou a uhladíme.

Nakonec nastrouháme čokoládu a dáme vychladit do lednice - nejlépe přes noc.

2017-02-28 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI