Roláda z odšťavených ovocných restů s náplní z tvarohu, zakysanky a jahod s polevou z hořké čokolády zpět

Ingredience:
*odšťavněné ovocné resty1 větší polévková miskašpaldová nebo hladká mouka150 gvejce3 ks
droždí1/4 kostkytřtinový cukr1/2 hrnkuvlažné mléko150 ml
Náplň:
tučný tvaroh2 vaničkytučná zakysanka1 velký kelímekjahody nakrájené na malé kousky10 ks
med3 lžíce
Poleva:
hořká čokoláda na vaření1 tabulkavařící voda z varné konvice4 lžíce
*odšťavněné ovocné resty 1 větší polévková miska, špaldová nebo hladká mouka 150 g, vejce 3 ks, droždí 1/4 kostky, třtinový cukr 1/2 hrnku, vlažné mléko 150 ml, tučný tvaroh 2 vaničky, tučná zakysanka 1 velký kelímek, jahody nakrájené na malé kousky 10 ks, med 3 lžíce, hořká čokoláda na vaření 1 tabulka, vařící voda z varné konvice 4 lžíce

Příprava

Mým snem bylo mít "vlastní" odšťavňovač, abychom si s mýma dvěma kluky mohli "stáčet" čerstvé džusy z ovoce a zeleniny těch nejrozmanitějších kombinací. Před pár dny mi manžel tuhle úžasnou mašinku koupil a já mu teď zas na oplátku upekla roládu z restů ovoce, které zůstanou v odšťavňovací misce po stočení džusu a člověku jakoby říkaly "nevyhazuje nás, jsme ještě k užitku". Roládka je na světě a oba máme radost jak malí Jardové.

Odšťavněné resty ovoce dáme do mísy, přisypeme k nim mouku a ostatní ingredience + tři žloutky. Do extra mísy dáme tři bílky, ze kterých vyšleháme pevný sníh, který přidáme do dobře vymíchaného těsta. Těsto je mazlavější, ale to vůbec nevadí, po upečení je krásně vláčné a dobře se stáčí do tvaru rolády. Těsto dobře promícháme a bez jakéhokoliv kynutí rozprostřeme na pečící papír na plech. Mezitím už jsme si předehřáli troubu na 180 st. a roládu pečeme cca 20 - 30 minut, já peču v plynové troubě a musím těsto hlídat a neustále nakukovat, abych ho nespálila. Čas pečení je třeba přizpůsobit vlastní troubě. Zda je těsto upečené, můžeme zjistit zapíchnutím špejle do těsta. Hotově upečenou roládu srolujeme i s pečícím papírem do ruličky a dáme odpočinout do chladu. Připravíme si náplň, tu navršíme na vychladlé těsto, roládu srolujeme, zabalíme do alobalu a opět ji dáme do ledničky, nyní ovšem proto, aby nám dobře ztuhla náplň. Po cca 1 hodině roládu vyndáme z ledničky a přelijeme ji polevou z hořké čokolády, kterou jsme si připravili tak, že jsme k hořké čokoládě přidali 4 PL vařící vody a nad vodní lázní nechali čokoládu rozpustit. 

2016-04-26 Dezerty

Poznámka

*Odšťavněné ovocné resty (bez jakýchkoliv jádřinců a tvrdých částí) bez vysušených kousků, které se po odšťavnění ovoce nacházejí na nejspodnější části misky odšťavňovače (já jsem použila odšťavněné ovoce, které jsem nashromáždila ze tří dávek džusů).

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI