Rybízový koláč se sněhem zpět

Těsto:
polohrubá mouka420 gcukr220 gmáslo nebo Hera220 g
žloutky6 ksmléko250 mlcitronová šťáva trochu
prášek do pečiva1 balíček
Dále:
sníh ze 6ti bílků cukr moučka210 gčervený rybíz300 g
polohrubá mouka 420 g, cukr 220 g, máslo nebo Hera 220 g, žloutky 6 ks, mléko 250 ml, citronová šťáva trochu, prášek do pečiva 1 balíček, sníh ze 6ti bílků , cukr moučka 210 g, červený rybíz 300 g

Příprava

Tento recept je od mojí maminky a ta ho má zase od nějaké své kamarádky či sousedky. Dřív se recepty předávaly napsané na papírku, dnes už je od toho internet. Koláč je výborný, není přeslazený a je po rybízu pikantně nakyslý. Zkuste.

Nejprve připravíme těsto na korpus. Tuk utřeme s cukrem a vejci a vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a mléko s citronovou šťávou. Hlubší plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozprostřeme a urovnáme. Vložíme do trouby vyhřáté na 170C a pečeme 20 minut. Těsto by nemělo být zcela propečené, jen by mělo být svrchu pevné. Bude se ještě péct dál.
Sníh ušleháme s cukrem dotuha a vmícháme do něj opatrně kuličky rybízu. Tuto směs naneseme na korpus a vložíme do trouby, kde jsme teplotu snížili na 110C.  Hlídáme a můžeme nechat nakonec jenom pečení shora.  Jakmile je sníh růžový, vypneme troubu a necháme otevřenou i s koláčem uvnitř dojít. Podáváme dobře vychlazený. 

2015-07-16 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI