Těsto: | |||||
polohrubá mouka | 420 g | cukr | 220 g | máslo nebo Hera | 220 g |
žloutky | 6 ks | mléko | 250 ml | citronová šťáva | trochu |
prášek do pečiva | 1 balíček | ||||
Dále: | |||||
sníh ze 6ti bílků | cukr moučka | 210 g | červený rybíz | 300 g |
Tento recept je od mojí maminky a ta ho má zase od nějaké své kamarádky či sousedky. Dřív se recepty předávaly napsané na papírku, dnes už je od toho internet. Koláč je výborný, není přeslazený a je po rybízu pikantně nakyslý. Zkuste.
Nejprve připravíme těsto na korpus. Tuk utřeme s cukrem a vejci a vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a mléko s citronovou šťávou. Hlubší plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozprostřeme a urovnáme. Vložíme do trouby vyhřáté na 170C a pečeme 20 minut. Těsto by nemělo být zcela propečené, jen by mělo být svrchu pevné. Bude se ještě péct dál.
Sníh ušleháme s cukrem dotuha a vmícháme do něj opatrně kuličky rybízu. Tuto směs naneseme na korpus a vložíme do trouby, kde jsme teplotu snížili na 110C. Hlídáme a můžeme nechat nakonec jenom pečení shora. Jakmile je sníh růžový, vypneme troubu a necháme otevřenou i s koláčem uvnitř dojít. Podáváme dobře vychlazený.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI