Schwarzwaldská roláda zpět

Roláda:
vejce5 kskrupicový cukr100 ghladká mouka60 g
holandské kakao40 gvanilkový extrakt pár kapek
Náplň:
vypeckované kompotované višně170 gbrandy2 lžícesmetana ke šlehání400 ml
vanilkový cukr1 - 2 balíčky
Poleva:
tmavá čokoláda200 gmáslo10 gsmetana ke šlehání200 ml
brandy1 lžička
Na dokončení:
krupicový cukr dle chutisilný černý čaj100 mlčokoládové zdobení dle potřeby
vejce 5 ks, krupicový cukr 100 g, hladká mouka 60 g, holandské kakao 40 g, vanilkový extrakt pár kapek, vypeckované kompotované višně 170 g, brandy 2 lžíce, smetana ke šlehání 400 ml, vanilkový cukr 1 - 2 balíčky, tmavá čokoláda 200 g, máslo 10 g, smetana ke šlehání 200 ml, brandy 1 lžička, krupicový cukr dle chuti, silný černý čaj 100 ml, čokoládové zdobení dle potřeby

Příprava

Nadýchaný piškot, šlehačka, čokoláda a višně marinované v brandy - co k tomu ještě dodat.

Vypeckované višně dáme do misky, zalijeme brandy a necháme marinovat.

Celá vejce šleháme s cukrem do světlé pěny (cca 5 minut). Mouku prosyjeme společně s kakaem a přimícháme k vaječné hmotě. Přimícháme vanilkový extrakt.

Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 12 - 14 minut (zkusíme špejlí).

Než se nám upeče, namočíme si čistou utěrku, vyždímeme jí aby byla vlhká, na ní si dáme pečící papír a ten posypeme krupicovým cukrem. Upečenou roládu hned překlopíme na pečící papír, ten na kterém se peklo sloupneme a roládu lehce zarolujeme i s vlhkou utěrkou. Dáme vychladit.

Čokoládu na polevu si nalámeme do misky a přidáme máslo. Smetanu ohřejeme (nesmí se vařit) a zalijeme s ní čokoládu. Necháme chvilku odstát a vymícháme dohladka. Dáme chladit.

Smetanu ke šlehání vyšleháme dotuha, podle chuti doslavíme vanilkovým cukrem. Višně necháme okapat. Roládu opatrně rozvineme, pokapeme jí čajem, potřeme šlehačkou, přidáme višně a zavineme. Potřeme čokoládovým krémem, posypeme čokoládovým zdobením a dáme vychladit.

2015-11-24 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI